Pintura en torno

Tècniques per pintar peces de ceràmica aquest 2022

Existeixen moltes maneres de decorar una peça de ceràmica. Des d’un dibuix lliure, deixant volar la imaginació i les teves mans al lliure albir, o bé, utilitzant les diferents tècniques de ceràmica que pots aprendre amb nosaltres.  Familiaritzar-te amb aquests mètodes és un must per aquelles persones apassionades per la pintura en ceràmica. Per aquest motiu, si vols endinsar-te en el món de la pintura aquest 2022, t’animem que vinguis a COLOR IT i entris de ple en aquesta captivadora activitat artística

Com ja saps, a COLOR IT som molt fanàtics de la pintura en ceràmica, per això, vam fer néixer aquest original projecte, amb el que els nostres clients i clientes poden passar una bona estona, sols o acompanyats, mentre prenent una beguda o consumeixen un aperitiu a la nostra cafeteria, pintant peces de ceràmica. Una activitat que ha estat molt demandada, des del primer dia, tant per petits, joves, adults i gent gran. Així doncs, són moltes les peces de ceràmica que s’han realitzat a la nostra cafeteria creativa! 

 Però, anem al quid de la qüestió! Quines tècniques es poden realitzar quan ens trobem davant d’una peça de ceràmica, de pintura i infinitat de materials? A continuació et presentem algunes: 

 

Pintura en torn

Pintura en tornoSense dubte, aquesta tècnica és una de les més utilitzades en el món de la ceràmica. I és que és una de les més fàcils d’emprar. Així doncs, des de principiants fins a experts poden portar a terme aquest mètode. 

Com pots veure a la fotografia, consisteix a decorar la peça ajudant-te del torn, sense haver de pintar depenen del teu pols. Podràs crear esferes i contorns perfectes! 

 

Puntillisme

PuntillismoÉs una de les tècniques més decoratives i en les que es pot jugar més amb el contrast de colors. Es pot aplicar en tota mena de manualitats i arts, però en la pintura sempre ha estat un mètode molt utilitzat que ha permès crear obres increïbles. 

A través de puntets, més fins o més gruixuts, es poden crear dissenys realistes o abstractes, jugant amb les diferents mides i gammes cromàtiques. Com pots veure en aquest arbre!

 

Esquitxat

SalpicadoÉs una de les tècniques més originals i que més s’usen en l’actualitat. I és que els resultats són increïbles i molt estètics. Un dels aspectes que més agrada és que es poden crear diferents textures sobre una mateixa superfície, fent servir pinzells més gruixuts o menys. També es pot jugar amb els colors!

 

Bombolles

A que queda genial? És una tècnica que a més de ser divertida d’utilitzar, també ens ofereix resultats que ens encanten.plato burbujas

Però de quina manera es realitza? Doncs bé, amb una palleta es creen les bombolles amb la pintura, que es posen en contacta amb la peça de ceràmica, quedant-se així la pintura transferida.

 

Silkscreen

SilkscreenLa tècnica perfecta per poder plasmar les imatges que desitgis a la peça de ceràmica. Així doncs, a través d’una plantilla i de pintura, es poden captar imatges de tota mena, com podràs veure en la fotografia. 

Una forma senzilla d’obtenir el disseny que vols sense haver-lo de copiar a mà alçada tu mateix/a. Però, atenció, és important que distribueixis adequadament la pintura per tota la plantilla, perquè et quedi el dibuix perfecte! 

 

 

A COLOR IT t’ensenyarem, més endavant, altres tècniques que podràs utilitzar per decorar les teves peces de ceràmica. A la nostra cafeteria t’oferirem les peces, les pintures i els materials necessaris per portar a terme aquests mètodes de pintura. I si necessites ajuda per saber com realitzar aquestes tècniques, els nostres experts estaran encantats d’ensenyar-te tots els trucs