mezla-colores

Els millors resultats en les més bones barreges

Els colors poden ser infinits, però s’han de tenir els coneixements adequats per poder crear tons diferents a través de la barreja dels primaris. I és que unint els colors bàsics, és a dir, el groc, el vermell, el blanc, negre i el blau, podem aconseguir qualsevol tonalitat que tinguem al cap. El truc? Doncs conèixer quines són les proporcions que hem de fer servir per a cada color. 

Encara que pugui semblar fàcil, obtenir el to exacte que desitgis és complicat. Tanmateix, a COLOR IT volem ajudar-te i aportar el nostre granet de sorra perquè puguis crear el color apropiat i el que estaves buscant. I recorda, has de tenir sempre al costat la suficient pintura per anar fent les barreges, sense que en cap moment et puguis quedar sense algun to i, per tant, no puguis tornar-lo a fer servir a la teva peça de ceràmica. A més a més, has de ser conscient de les mesures exactes que has utilitzat per poder obtenir el color exacte un altre cop. 

El primer pas és conèixer que els colors primaris, mencionats anteriorment, no es poden aconseguir amb la barreja dels altres, però sí barrejant aquests amb altres es poden obtenir els tons taronges, violetes i verds, és a dir, els colors secundaris. Per altra banda, introduint el blanc o negre es podran tenir la resta, els colors terciaris, com el groc verdós o ataronjat, el vermell, el blau turquesa, colors més clars, més foscos, etc. 

circulo-cromaticoEl cercle cromàtic és una bona eina per tenir al costat en el moment que et disposis a crear nous tons per a la teva peça de ceràmica. 

Un altre consell és que, quan facis les barreges, tinguis els pinzells  o les eines que empris sempre nets, perquè cap traça de pintura pugui espatllar la unió entre dos o més colors. 

Per últim, abans d’ensenyar-te quines possibles combinacions pots crear, et recomanem que assagis, prèviament, una bona estona per poder aconseguir la barreja perfecta, abans de plasmar-la a la peça. Tingues paciència i no tinguis pressa!

 

Diferents barreges que et proposem per a la teva peça de ceràmica

A continuació t’ensenyarem quines combinacions de colors i quines quantitats crearan un color diferent dels utilitzats en la barreja:

  • Taronja: 1 de vermell i 2 de groc. 
  • Rosa: 3 de blanc i 1 de vermell.
  • Gris: 2 de blanc i 1 de negre.
  • Marró: 2 de blau, 2 de groc i 1 de vermell. 
  • Violeta: 5 de blau i 2 de vermell.
  • Crema: 1 de negre, 1 de blanc i 4 de groc. 
  • Blau cel: 2 de blanc i 1 de blau.
  • Blau marí: 1 de blau 1 de negre. 
  • Verd clar: 1 de blau i 3 de groc.
  • Verd: 1 de blau i 2 de groc. 

 

Vols fer una prova a la nostra cafeteria creativa perquè et puguem ajudar? T’esperem a COLOR IT i t’ensenyarem tots els trucs que t’ajudaran a crear els teus propis tons. I si prefereixes utilitzar el nostre gran ventall de pintures de diferents colors, cap problema! L’important és que et sentis còmode creant la teva peça de ceràmica!

Reserva la teva taula i així t’assegures que tens lloc per poder crear i deixar volar la teva imaginació. T’esperem!