anna-tarazevich

Pintar ceràmica i pastís de xocolata: la combinació perfecta a COLOR IT

pastel-y-batido-sin-gluten-colorit

Tot té la seva història, fins i tot el pastís de xocolata! El dia 27 de gener se celebra un dels nostres dies preferits, el Dia Internacional del Pastís de Xocolata. Ja hem parlat anteriorment dels increïbles beneficis de la xocolata per a la salut i les seves aplicacions en l’art, però, sabies que aquest meravellós menjar no es va convertir en pastís fins arribat el segle XIX? Se’ns fa increïble imaginar un món sense pastís de xocolata. Cal recordar que el cacau no va arribar al nostre país fins a l’any 1524, i va ser el 1777 quan es va iniciar la primera producció mecànica per a la producció de xocolata a Barcelona. Però tot això ve de molt més enrere, fa més de 5.500 anys a la conca de l’Amazones, el bressol de l’arbre del cacau.

La llegenda de l’origen del cacau

El nom científic que rep el cacau és Theobroma cacao, que en grec significa “aliment dels déus”, fet que resulta irònic tenint en compte el nom d’alguns pastissos populars que s’elaboren amb ell, com el “pastís del diable” o la “mort per xocolata”.

Abans que fos descobert pel món occidental, explica la llegenda que el déu Kukulkán va donar el cacau als maies després de la creació de la humanitat. Un mite que va ser adaptat pels asteques amb una llegenda que explica com el déu de la vida, de nom Quetzalcoatl, va robar l’arbre del cacau als déus i el va portar a la Terra, regalant-lo als humans, alhora que va transmetre la seva saviesa. La resta de déus no li van perdonar, de manera que va ser expulsat i condemnat a viure al nostre món.

Celebra el Dia Internacional del Pastís de Xocolata a COLOR IT

anna-tarazevichFeliç Dia Internacional del Pastís de Xocolata! A COLOR IT, volem celebrar aquest dia tan especial oferint als nostres clients un deliciós pastís de xocolata. I és que, si vens a la nostra cafeteria, podràs tastar diferents gustos amb el nostre pastís del dia.

Passa una tarda diferent a la nostra cafeteria, envoltat d’amics o família, i crea les teves pròpies peces de ceràmica en el nostre espai creatiu mentre gaudeixes d’un berenar de déus. No perdis l’oportunitat de celebrar el Dia Internacional del Pastís de Xocolata a COLOR IT, la combinació perfecta per un dia divertit i relaxant. T’esperem!