boca con chocalate

El paper de la xocolata a les nostres vides

boca con chocalate

Com cada any, el 13 de setembre celebrem el Dia Internacional de la Xocolata, i a COLOR IT hem vingut a parlar-te de l’increïble paper que juga aquest aliment a les nostres vides. La xocolata és art, és felicitat i, sobretot, és salut. Pràcticament tothom l’adora! Alguns la prefereixen fosca, d’altres amb llet, i pocs són els que poden resistir-se a ella. Com tot, en excés pot ser dolenta, encara que el cert és que la seva ingesta diària és altament recomanada pels experts gràcies als nombrosos beneficis que aporta al nostre organisme. Vols saber quins són?

Els beneficis de menjar xocolata

La quantitat adient no ha de superar els 56 grams, que equivalen a dues unces, aproximadament. A més, és important que el percentatge de cacau sigui sempre superior al 85%. Per què? Doncs perquè, com més cacau, menys sucre, de manera que els seus efectes positius s’incrementen i els negatius es redueixen. Aquí t’expliquem alguns dels beneficis que ens pot aportar el seu consum:

  • Conté un gran nombre d’antioxidants, com polyphenols, flavonoids o catechins. De fet, la quantitat és significativament superior a la de molts aliments alts en aquest component, que ajuda a equilibrar els radicals lliures evitant que causin mal a altres cèl·lules.
  • Això també la converteix en una excel·lent reguladora del colesterol, ja que eleva els nivells de HDL (colesterol bo) i disminueix els de LDL (colesterol dolent).
  • És una gran aliada pel nostre cor. El manté sa gràcies a l’àcid oleic que conté la mantega de cacau, que ajuda a prevenir problemes cardiovasculars.
  • Millora les nostres funcions cognitives gràcies a la theobromine, que estimula el flux sanguini i la dilatació dels bronquis.
  • La theobromine, juntament amb la phenethylamine i el tryptophan, també és un dels causants que, en consumir xocolata, ens sentim més feliços, sent un antidepressiu natural.

pastel de chocolate

La xocolata a l’art

Com ja hem comentat, la xocolata, en si mateixa, és tot un art. I el millor de tot és que el podem experimentar amb els ulls oberts o tancats. A Catalunya, per exemple, existeix la tradició de la Mona de Pasqua, i ens divertim menjant figures creades amb aquest aliment. I és que, és tan versàtil com el fang! I fins i tot el podem pintar amb colors comestibles.

Però hi ha una cosa encara millor que modelar i pintar xocolata… menjar-te-la! A COLOR IT ens guardem les arts plàstiques per altres tipus de materials, però si vens a la nostra cafeteria podràs experimentar l’art amb el teu propi paladar. Tanca els ulls i gaudeix dels nostres coulants, batuts, pastissos o xocolata a la tassa, mentre pintes la peça de ceràmica que més t’agradi, i celebra el Dia Internacional de la Xocolata amb nosaltres.