hands-full-of-colors

Innovadores tècniques que no requereixen pinzell

El pinzell no és l’única eina que ens serveix per poder crear a través de la pintura. Amb el pas del temps, s’han trobat moltes maneres de produir art amb l’objectiu de desbancar el mètode més tradicional. Encara que a la nostra cafeteria creativa utilitzem el pinzell com a eina imprescindible, a COLOR IT també fem servir altres utensilis o emprem diferents tècniques. Aprofitant l’avinentesa, volem explicar-te algunes de les tècniques que grans artistes han usat per pintar les seves pròpies creacions. 

Un dels primers artistes que van deixar en una banda el pinzell va ser el muralista David Alfaro Siqueiros, que va obrir un taller experimental a Nova York on es reunien diferents pintors de renom per crear art d’una altra forma: abocant, esquitxant i raspant pintura a sobre dels llenços. D’altres feien ús de les mans o altres eines per crear estils innovadors, com els que et detallarem a continuació. 

POURINGConeixes la tècnica pouring? La també anomenada tècnica fluida consisteix a abocar diferents pots de pintura en una base i poder crear diferents dissenys. 

Pertany en l’art abstracte i s’utilitzen acrílics que es van barrejant per poder crear una pintura líquida, que es va abocant en una superfície i va creant formes i efectes uniformes, que segueixen el moviment de la pintura. 

Aquest mètode es pot portar a terme en diferents procediments. Per exemple, el puddle (creant cercles en abocar un color a sobre de l’altre), el swipe (movent els colors per aconseguir el disseny que desitgem), el string (amb una corda o un fil mullat es mou la pintura per crear dissenys abstractes) o el swirling (barrejant pintura en un recipient i després submergir un objecte, el que volem decorar). 

 

 

pintar_dedosHas provat alguna vegada pintar amb els dits? El pintor Paolo Troilo crea les seves obres xopant els dits de pintura, acariciant el quadre. Per altra banda, l’artista reveladora de l’actualitat, Iris Scott, crea obres d’art que semblen fetes amb pinzells de diferents mides, però no! 

Aquesta tècnica és molt interessant per realitzar amb els més petits de casa. Per ells, és una experiència molt sensorial, que els hi encanta i els hi aporta molts beneficis. 

 

 

 

 

tazas_ceramicaEl dripping és una tècnica de la qual ja et vam parlar en blogs anteriors. El pintor Jack Pollock ha estat el referent d’aquest tipus d’art. Les seves pintures van trepitjar en força els anys 40. Però, en què consisteix? Doncs bé, es basa en el degoteig de la pintura en una superfície, tal com pots veure en la fotografia. 

 

 

Interessant, oi? Doncs t’animem que vinguis a COLOR IT i practiquis aquestes tècniques, o bé, des de casa, creïs les teves obres d’art amb el nostre Take Away.