La tècnica Paint Dripping

La tècnica Paint Dripping

 

Coneixes la tècnica de pintura anomenada Paint dripping? Si encara no saps de què tracta, a COLOR IT t’explicarem en què consisteix! A més a més, estem segurs que després de conèixer-la tindràs moltes ganes de venir al nostre espai creatiu i utilitzar-la amb alguna de les nostres peces que podràs pintar i decorar.

 

 

 

 

El terme drip en anglès significa gotejar.

D’aquí que porti aquest nom, ja que aquesta tècnica consisteix a deixar gotejar la pintura sobre una peça de ceràmica, un llenç o qualsevol superfície i, d’aquesta manera, aconseguir crear diferents formes i jugar amb els colors. Tot d’una manera molt espontània. 

Aquesta manera de pintar i crear normalment s’utilitza amb pintures acríliques o esmalts, ja que els materials més clàssics no permeten que el pinzell gotegi. I es necessita aquest degoteig per poder crear aquesta mena d’art fluid.  A més a més, per poder emprar aquesta tècnica, s’utilitzen recipients foradats, les pròpies mans, o bé, els pinzells o les paletes.

 

El pintor Jack Pollock

Ell  va començar a pintar amb aquesta tècnica i es considera el màxim exponent d’aquesta. Ell utilitzava en moltes ocasions pals, pinzells durs o xeringues per pintar les seves obres d’art. I és que el que volia, per sobre de tot, era crear art distanciant-se de les tècniques tradicionals. 

A finals dels 40, va pintar un munt d’obres i les va comparar amb l’escriptura surrealista. En la dècada dels 50 i 60, aquesta tècnica va ser utilitzada per una gran quantitat d’artistes, però cap va aconseguir l’excel·lència d’aquest.

 

Vine a COLOR IT i aprèn la tècnica dripping

 

A COLOR IT utilitzem infinitats de tècniques i les ensenyem tant als més petits de casa com els més grans. Perquè ens encanta crear, deixar volar la imaginació i decorar les peces de ceràmica de la manera més original i estètica possible. 

Si t’agrada tant com a nosaltres aquesta tècnica, et convidem a passar una tarda d’allò més apassionant amb les nostres peces de ceràmica, els nostres materials i les nostres eines. Crea la teva gran obra d’art al costat nostra!

La tècnica Paint Dripping La tècnica Paint Dripping

 

 

 

 

 

 

 

Desitjant fer aquestes manualitats? Voldrem veure el resultat de cada un de vosaltres. Així que envieu-nos fotografies a través del nostre WhatsApp o email, o etiqueteu-nos a les nostres xarxes socials.