halloween-dia-todos-santos

Halloween, Dia de Tots Sants i Dia de Difunts: és el mateix?

halloween-dia-todos-santos

Portem un mes anunciant-ho i per fi ha arribat. Aquesta setmana s’inicia amb la festa més esperada d’octubre, la nit d’Halloween, i comencem el mes de novembre amb el Dia de Tots Sants i el Dia de Difunts. Quantes coses! Oi? És tot tan semblant que moltes vegades confon. Es tracta de festes d’origen religiós, com hem esmentat ja en algun article, però fins ara no havíem aprofundit molt en l’origen dins del nostre territori. Si com nosaltres, tu també ets d’aquestes ments curioses que es pregunten el per què de tot, aquí et portem la resposta a aquestes festivitats històriques.

Diferències entre el Dia de Tots Sants i el Dia dels Difunts

Per a començar, la principal diferència entre totes dues festes és que cauen en dies diferents. L’1 de novembre s’inicia amb Tots Sants. L’origen d’aquesta celebració data del segle VIII, i va ser el papa Gregori III qui es va encarregar de convertir-la en una tradició pròpia de l’Església Catòlica. Temps després, Gregori IV li va donar un dia fix, fent-la coincidir amb les dates de collita i altres festivitats paganes. Com el seu propi nom indica, commemora a tots els sants.

Quant al Dia de Difunts, és el 2 de novembre, i es va originar l’any 998 per part del monjo benedictí Sant Odilón de França. En aquest cas, l’objectiu era conduir cap a la vida eterna a les ànimes que no havien estat expiades.

Què té a veure Halloween amb tot això?

En articles anteriors hem parlat ja de la història d’Halloween, una festa que se celebra la nit prèvia a Tots Sants i que es coneix com la Nit dels Morts, encara que en realitat deriva del Samhain, una festa de la cultura cèltica que celebra el final de l’estiu i de la temporada de collita.

Així i tot, les tradicions cada vegada són més canviants, i festes importades com Halloween estan cobrant tanta força, que fins i tot aprofitem per a allargar-les un dia més i així continuar celebrant l’arribada de la tardor d’una forma divertida.

calavera-pintada

Celebra el que vulguis a l’estil COLOR IT

A COLOR IT tenim la nostra pròpia manera de celebrar les coses. És igual si ets de mantenir les antigues tradicions o si ets més d’adaptar-te a les noves festes que ens arriben, perquè el nostre estil de celebració és compatible amb tot! Et recordem que el dia 1 de novembre és festiu i estem tancats, però tens la resta de la setmana disponible per reservar taula al nostre espai creatiu i commemorar el que tu vulguis pintant ceràmica en bona companyia. T’esperem!