cafe

El cafè, la beguda estrella de l’octubre

El passat divendres, 1 d’octubre, va ser el Dia Internacional del cafè! Un homenatge que va començar fa uns anys i que va sorgir arran dels problemes dels quals molts productors d’aquest aliment estaven vivint. Però de quin problema estem parlant? Doncs bé, en les últimes dècades, el rendiment dels cultius de cafè ha augmentat, incitant a què el preu del producte baixés amb escreix. Un preu que no permet al productor poder vendre i tornar a invertir de nou per una collita nova. Una crisi que encara ha empitjorat més a causa de la pandèmia. 

Com a amants del cafè, volem aportar el nostre granet de sorra per donar-li la importància que es mereix a aquesta qüestió i per posar com a protagonista del nostre nou article a la segona beguda més consumida del món, el cafè. I com ho volem fer? Doncs explicant-te algunes curiositats d’aquest i mostrant-te l’extensa carta que podràs gaudir a la nostra cafeteria.

 

Curiositats del cafè, quantes en saps? 

Com ja hem dit abans, el cafè és la segona beguda del món més consumida, després de l’aigua, lògicament. Però saps quins països són els que consumeixen més aquesta beguda? Doncs els països nòrdics! Els experts creuen que en conseqüència de les llargues temporades d’hivern, les baixes temperatures i el seu caràcter acollidor fan que països com Finlàndia siguin els que més beuen cafè. De fet, en aquest país els treballadors tenen dret a fer una pausa per prendre cafè. 

Aquest són els més consumidors, però qui són els majors exportadors de cafè en el món? Si la teva resposta no es Brasil, has fallat! I és que la seva collita equival a més del 30% del cafè mundial.

Però anem a parlar d’algunes coses molt més curioses! Al Japó i a Corea és molt normal trobar cafès temàtics, sobretot sobre animes o dorames. A més a més, al Japó hi ha una piscina de cafè, el Yunessum Spa Resort, on et pots banyar en ella. Sí, sí, com llegeixes! 

Aquestes són les nostres curiositats preferides! En tens d’altres per explicar-nos?

La nostra cafeteria a Sant Cugat

Com amants del bon cafè, a COLOR IT podràs trobar una gran selecció d’aquesta beguda, d’una qualitat inigualable. De fet, molts clients ens coneixen per ser la cafeteria amb el cafè més bo de la ciutat! I és que els nostres cafès són d’especialitat, és a dir, aquells que componen una petita part de la producció mundial, aproximadament el 2-3% del total, i tenen unes característiques organolèptiques úniques.

 

 

 

 

Aquestes propietats es classifiquen i es puntuen a través de sistemes i protocols internacionals anomenats Specialty Coffee Association. Per altra banda, es considera que un cafè de més de 83 punts SCA és un cafè perfecte, sense defectes. I així són els nostres cafès aràbics, que tenen un aroma i sabor inigualable. 

Pots trobar més informació sobre els nostres cafès en aquest article

Desitjant provar-los? Doncs vine a la nostra cafeteria i descobreix tots els cafès que tenim per a tu i el teu paladar!