ORIGEN DEL PINZELL

Descobreix l’origen del pinzell

ORIGEN DEL PINZELL

A COLOR IT no únicament ens agrada pintar, sinó que ens interessa moltíssim també tot el que estigui relacionat amb l’art i la creativitat. Estimem i cuidem cada un dels materials que ens faciliten poder plasmar totes les idees que tenim en el nostre cap a la peça de ceràmica, llenç o qualsevol superfície que s’utilitzi. És per aquest motiu que avui hem volgut donar-li un especial protagonisme al pinzell, el nostre sisè dit que ens permet crear còmodament. 

El pinzell és un dels objectes més antics de la nostra història. I és que es creu que va aparèixer fa més de 25000 anys, a l’Edat de Pedra. Però, òbviament, quan va néixer no tenia l’aspecte que té actualment, sinó que estava elaborat de branques desfilades, pels d’animals o fibres vegetals. La base era molt diferent, ja que amb un sol pal i lligant els pels o les branques ja fabricaven aquesta eina. 

El pas del temps i l’evolució de la vida va anar canviant la forma d’aquesta eina, per una de més complexa. Així doncs, els éssers humans ja des de les cavernes empraven aquest objecte per poder pintar els seus dibuixos. L’aspecte més semblant al d’ara és el que van crear els xinesos, amb pels de truja i canyes de bambú. 

No va ser fins al segle XVIII que no es van començar a comercialitzar els pinzells. Va començar a vendre’s a França i Alemanya. Fins aleshores, eren els mateixos pintors o terrissers els que creaven les seves pròpies eines. 

Tant ha evolucionat aquest utensili que, actualment, trobem un ampli ventall de pinzells, per poder utilitzar-los en el moment més adequat. Diferents classes de formes, materials, mesures… Els traços que vols pintar en una peça, per exemple, conviden a usar un pinzell o un altre. Per aquest motiu, existeixen tants tipus de pinzells, avui en dia. Però no només els pels és la part del pinzell que pot canviar, també ho pot ser el mànec o la fèrula. No obstant això, la part més important és la truja i és la que aporta la qualitat del traç, la forma o la duresa. 

El protagonisme dels pinzells a COLOR IT

Com a cafeteria creativa que som, en el nostre espai no hi falta mai tota mena de pinzells, des dels més petits als més gruixuts. I és que si vens podràs veure un racó ple d’aquests utensilis i de molts d’altres, perquè puguis crear i decorar la peça de ceràmica que desitgis de manera còmoda i de qualitat. 

Per altra banda, tens pinzells a casa i no saps com mantenir-los en bon estat? T’animem que llegeixis el nostre blog, en el que et donem alguns consells sobre com cuidar els teus pinzells perquè et puguin durar molt de temps.