cuidado de pinceles

Com mantenir els nostres pinzells en bon estat

Aquest confinament ens està servint per poder tenir molt més temps lliure per nosaltres, per crear temps de qualitat amb la nostra família, per descansar i per tornar a posar en primera línia aquells hobbies que tant ens agraden. Sense dubte, nosaltres tenim una activitat preferida, pintar ceràmica. I com a professionals d’aquest art, avui volem dedicar al nostre blog a parlar sobre com cuidar els pinzells perquè estiguin en bon estat.

El pinzell és l’eina més important de la pintura en ceràmica, i és que la seva qualitat o els diferents tipus de grossors i de cerres condicionaran en el resultat final. Per aquest motiu és molt important cuidar aquest utensili, que és una peça clau en l’engranatge. I els pèls del pinzell són la part més delicada i que necessita més manteniment! Així doncs, una bona cura de les cerres dels pinzells i de les brotxes garantirà una vida més llarga per aquests instruments.

El primer pas per mantenir de manera correcta la nostra eina de pintura és netejar-la bé. Les cerres són la part més important, per aquest motiu, sempre han d’estar en bones condicions i realitza un tracta especial en aquest element. Però de quina manera has de netejar-les? En primer lloc, has de treure tota la pintura que puguis, ho pots fer amb paper de diari o amb alguna superfície que no necessitis i que t’ajudi a treure bé la pintura. Aquest pas s’ha de fer amb moviments longitudinals, des de la unió dels pèls amb el pinzell fins a les puntes. Depenen de la pintura que hagis utilitzat et costarà més o menys.

Un cop hagis tret la part de pintura més grossa, hauràs de procedir a netejar el pinzell del tot amb aigua i sabó, si es tracta de pintures a l’aigua o de coles blanques; o amb dissolvent, si has emprat pintures més resistents com els vernissos, les pintures sintètiques o les plàstiques. És important que amb aquesta mena de pintures més agressives no deixis passar molt de temps d’ençà que has finalitzat l’activitat de pintura fins que neteges els pinzells, ja que després et costarà molt treure la pintura.

Amb els pinzells o brotxes ben nets, hauràs d’assecarlos. Com? Molt fàcil? En posició vertical perquè la forma dels pèls continuï sent la correcta. I per guardar aquestes eines és necessari que ho facis tenint en compte que els pèls han de quedar a dalt, perquè no s’aixafin i, per tant, no es deformin.

Sense dubte, si poses en pràctica els nostres consells, els teus companys de pintura tindran una llarga vida! I recorda, pots gaudir de la pintura en ceràmica a casa gràcies al nostre servei Take away, amb el qual podràs comprar online totes aquelles peces que desitges pintar, així com les pintures i instruments que necessites. Descobreix el nostre ampli catàleg!