Una preciosa llegenda vesteix els nostres carrers de cultura, lletres, roses i art

Sant Jordi, la llegenda que porta anys i anys omplint d’amor cada 23 d’abril pobles i ciutats, torna en uns dies, i a Color It ho volem celebrar al teu costat aportant creativitat a un dia màgic on les lletres, les flors i la cultura envaeixen els nostres carrers!

Sabies que aquesta llegenda va aparèixer escrita per Iacopo da Varazze al segle XIII en l’obra La Llegenda Àuria? Un autèntic best-seller medieval que es va escampar per tot Europa fins a arribar a la Corona d’Aragó. Una llegenda que explica la història de com un jove cavaller salva a una donzella d’un ferotge drac. En el lloc de derrota de la bèstia va néixer un esplèndid roser i el cavaller Jordi li va fer l’ofrena a la princesa d’una de les roses més maques que mai s’havien vist.

Gràcies a aquest gest del cavaller, cada Sant Jordi regalem una rosa a les nostres parelles, amics o familiars. Encara que la tradició dicta que l’home ha d’entregar a la seva estimada una rosa. Una història que ha perdurat durant segles i que, avui en dia, es considera que Sant Jordi és per excel·lència el patró dels enamorats a Catalunya.

Per altra banda, el 23 d’abril coincideix, també, amb la gran festa de les lletres i dels llibres. Una celebració que va començar el 7 d’octubre de l’any 26, amb l’escriptor valencià Vicent Clavel Andrés, com a commemoració de la mort de Cervantes. Un fet que convida que cada Sant Jordi es regalin tota mena de llibres. La poesia i la narració omplen les ciutats catalanes per celebrar aquest dia tan especial. Per això, el dia 23 camina sense rumb, contempla cada paradeta, sent l’essència de la tradició i la cultura, respira l’olor de les roses i viu l’ambient tan màgic d’aquest dia.

Entre roses de tots els colors, vermelles, grogues o blaves i llibres de qualsevol gènere, és molt habitual des de fa molt de temps regalar tant a familiars com a amics propers tota mena d’obsequis. I què millor que regalar art a través de peces de ceràmica pintades amb les millors tècniques i els colors més bonics per representar un dia on l’amor guanya per sobre de tot!

A Color It volem que tant petits com grans pugueu regalar un obsequi excepcional, per aquest motiu, t’esperem el dia 20 d’abril per dur a terme un dels tallers de l’any més bonics, on podrem pintar peces de ceràmica amb temàtica de Sant Jordi i crear un ambient màgic i llegendari!
Pinta ceràmica i escriu versos amb Color It!