xocolata calenta

Una bona xocolata calenta per a aquest cru hivern

Ara que l’hivern estreny amb més força que mai, ets dels que combat el fred amb una bona xocolata calenta? Nosaltres ens considerem uns perfectes amants de la xocolata calenta i, per aquest motiu, a COLOR IT no hi faltarà mai una bona tassa! Avui, volem donar-li especial protagonisme a la xocolata. T’explicarem el seu origen, els beneficis que aporta en el nostre organisme i la nostra àmplia carta de xocolates.

Els arbres de cacau van aparèixer fa aproximadament uns 4000 anys en les selves amazòniques i de l’Orinoco. Tot i que la història de la xocolata desfeta també es remunta fa molt i molts anys. I és que es creu que en l’època maia es va inventar aquesta deliciosa beguda. Un beuratge molt més amarg que el d’ara, obtingut de les llavors del cacau. Segons escrits, els maies decidien elaborar una beguda, més espessa o menys, acompanyada d’altres productes o amb espuma o sense, que acostumava a ser un ritual religiós vinculat amb la sang dels sacrificis humans que es realitzaven en aquell moment.

En aquella època la xocolata desfeta era, sense dubte, una beguda que s’utilitzava també per tractar malalties, gràcies a les seves propietats estimulants i calmants. No obstant això, no va ser fins a la colonització dels espanyols que no es va descobrir aquesta beguda i es va 

començar a consumir calenta. Un cop descoberta, la xocolata va començar a trepitjar amb força a Espanya i, més tard, a altres països europeus.

Els espanyols van ser els primers que van començar a endolcir aquesta beguda amb sucre de canya, ja que a Amèrica l’elaboraven molt amarga i picant, molts cops acompanya de xile. Un sabor que no agradava gens als conquistadors!

Hans Sloane, un metge i naturalista, va viatjar a Jamaica i va descobrir aquesta beguda, que li va semblar repugnant per culpa del seu sabor amarg. Ell va ser el primer que va barrejar el cacau amb llet, patentant d’aquesta manera una recepta que, després de la seva mort, Cadbury, la cèlebre empresa britànica de dolços, va adquirir-hi els drets per poder comercialitzar una de les begudes més consumides ara per ara arreu del món.

Ara, en el segle XXI, segueix sent una de les begudes més demandades tant pels més petits com pels més grans de casa!

Beneficis de la xocolata calenta pel nostre organisme

Des del seu origen, la xocolata calenta ha estat usada no només com una simple beguda d’exquisit sabor, sinó també com a aliment que aportava molts beneficis per l’organisme i que tenia poders curatius. Per què? Doncs, per començar, és una beguda que conté molts antioxidants, més que una copa de vi negre, que el te verd o negre. I tots els aliments que aporten propietats antioxidants a l’organisme són molt positius, sobretot pel nostre cor!

Aquest aliment també conté potassi, el 10% de potassi que necessitem durant el dia i que ajuda, amb escreix, a reduir la pressió arterial i, per tant, a millorar el funcionament i l’estat del nostre cor, com també evita els efectes de l’envelliment d’aquest òrgan, el més important del nostre cos. També els ossos, a través del calci, es veuen enfortits i el nostre sistema immune estimulat, gràcies a les vitamines i minerals que ens aporta!

A més a més, existeixen estudis que afirmen que el consum de xocolata ajuda a millorar la salut del nostre cervell. Els flavonoides, que es troben a algunes plantes, fruites, verdures o espècies, no només ajuden al nostre cor i sistema immune, sinó també a millorar la nostra capacitat cerebral, augmentant així la nostra memòria.

xocolata calentaLa nostra carta de xocolates a la tassa

Què et sembla la nostra carta de xocolates calentes? A COLOR IT sempre volem oferir els millors productes als nostres clients i la millor varietat, per aquest motiu, podràs trobar una de les cartes més àmplies de xocolates a la tassa de la ciutat. Tenim opcions pels més clàssics, pels que han de controlar el seu pes, pels amants de la xocolata amb avellanes, pels més atrevits amb la nostra xocolata de taronja i canyella, pels més originals amb la xocolata amb sabors o pels més llaminers amb el nostre suís.

Nosaltres avui tenim desig d’una bona xocolata calenta amb mango, i a tu què et ve de gust? Vine a COLOR IT i endolceix el teu dia amb les nostres xocolates calentes!