Per què tots necessitem unes vacances?

Ja ha arribat l’estiu i això, per a molts, és sinònim de vacances! I és que fer una aturada a l’estiu és molt necessària per poder desconnectar de la feina i de les obligacions que ens rodegen dia a dia, com també per relaxar-se, gaudir amb els teus o descobrir món. Te’n vas de vacances aquest any? Avui a Color It t’explicarem la importància de fer una aturada a la nostra vida rutinària i gaudir d’unes merescudes vacances.

Estudis confirmen que les vacances són el millor antídot contra l’ansietat i l’estrès, sobretot laboral. Aquesta pausa, sigui al costat de casa o viatjant lluny d’aquesta, serà fonamental per poder obtenir una bona salut tant mental com física. Així doncs, sense dubte, aquells que prefereixen treballar i deixar les vacances a un costat podrien patir problemes de salut a la llarga: l’estrès pot derivar en problemes cardiovasculars.

El somni i el descans de les vacances

La qualitat del son i del nostre sistema immune també són alguns dels aspectes en l’àmbit físic que es poden sentir beneficiats o perjudicats pel descans.

Les depressions, les etapes d’ansietat i altres símptomes psicològics són alguns dels problemes que també provoca la falta de vacances. A més a més, les vacances augmenten en l’àmbit laboral la creativitat, productivitat i la concentració del personal. Així doncs, aquestes milloren, amb escreix, l’estat d’ànim de les persones. Com ens sentim té molt a veure amb les activitats que fem, de quina manera dediquem el nostre temps, si ens agrada o no allò que realitzem, etc.

Així doncs, està comprovat científicament que gaudir d’unes merescudes vacances és bo per la nostra salut, augmentant amb escreix el nostre benestar.

Segons estudis, per poder desconnectar de debò de la rutina, mínim necessitem uns 14 dies de vacances

Dit això, després de veure els beneficis que aporta fer vacances, ens adonem de la importància d’aquestes. Tens plans per aquest any? Has de saber que, per a molts psicòlegs, viatjar a l’estranger i submergir-te en una cultura diferent, aconsegueix que tinguem més consciència de qui som i d’on venim. En definitiva, tenir més coneixement d’un mateix. A més a més, en aquesta mena de viatges aconseguim escriure una llarga llista plena d’experiències que ens han omplert, que ens han fet aprendre i que ens han fet gaudir d’un bon moment.

Tot i això, viatgis a l’estranger, a prop de casa o apostis per descansar a la teva llar amb els teus, t’aportarà més beneficis dels que et penses! No t’oblidis que, si et quedes aquí, ens pots trobar aquest estiu en el nostre espai creatiu! L’art i la comunicació envairan el teu cos per fer-te d’allò més feliç.