tostada vegetal

Setmana Vegetariana: dades, curiositats i una carta plena d’opcions a COLOR IT

tostada vegetal

Des de 1977, el dia 1 d’octubre se celebra el Dia Internacional del Vegetarianisme, un estil de vida que va ser concebut com a tal en aquells dies, però que compta amb uns orígens molt més antics del que es creu. Sabíes que abans es coneixia a aquesta tendència com a “dieta pitagòrica”? I és que, en el segle V a. C., el filòsof i matemàtic grec Pitàgores, era un dels seus adeptes. Actualment, al voltant del 5% de la població mundial és vegetariana, segons els últims estudis de YouGov. Al nostre país, cada vegada són més les persones que no mengen carn, ja sigui per temes filosòfics, morals, per religió, o per motius mèdics. És per això que és important incloure alternatives vegetals a les cartes de cafeteries, bars o restaurants, i a COLOR IT ho sabem. Però abans de parlar de les nostres opcions de berenars i esmorzars, i en motiu de la Setmana Vegetariana (del 3 al 9 d’octubre), et donarem alguns detalls que potser no coneixies sobre el vegetarianisme.

 

Dades i curiositats sobre el vegetarianisme a la història

Hem parlat de Pitàgores, i dels inicis del Dia Internacional del Vegetarianisme. Amb gairebé dos mil·lennis d’història entre tots dos, i molts més a la seva esquena, aquí van algunes peculiaritats que potser no sabies sobre el vegetarianisme:The-most-absurd-deaths-in-ancient-Greece (1)

  • Al segle V a. C. apareix l’ahimsa, un concepte filosòfic que trobem a les escriptures hinduistes, i que es tradueix com la “no violència”. Parla del respecte per la vida de tots els éssers vius, una doctrina de gran importància, no sols en l’hinduisme, sinó també en el budisme i el jainisme.
  • Deixant de banda els temes religiosos, a l’antiga Grècia, aquest estil de vida es relacionava amb el desenvolupament moral de l’ànima humana, per la qual cosa, no sols Pitàgores, sinó també la majoria de filòsofs grecs que coneixem, eren vegetarians.
  • Leonardo da Vinci considerava que menjar animals convertia als éssers humans en bèsties sense cor, per això, la seva alimentació es basava en el consum d’aliments d’origen vegetal. Això en el segle XV.
  • Altres grans personalitats de la història que van seguir aquesta dieta van ser Albert Einstein, Nikola Tesla o Mary Shelley, entre molts altres.
  • Al 1999 es va signar el Tractat d’Amsterdam, pel qual es reconeix als animals com a “éssers sensibles-sentents”, això va suposar un gran canvi en la societat.

 

Esmorzars i berenars vegetarians a COLOR IT

Tant si ets vegetarià, vegà, peixetarià o flexitarià, a COLOR IT trobaràs una opció per a tu. I si ets dels que mengen sense restriccions, també pots gaudir dels nostres productes. Comptem amb sucs de fruites naturals, galetes ecològiques, entrepans, torrades i pastes per a tots els gustos.

Vine a conèixer la teva cafeteria de productes vegetarians a Sant Cugat i anima’t a viure l’experiència COLOR IT al 100% durant la Setmana Vegetariana pintant ceràmica en el nostre espai creatiu, mentre gaudeixes del teu esmorzar o berenar. T’hi esperem!