Riguem avui i sempre!

Aquest mes d’agost no només li hem donat la benvinguda a un dels mesos més calorosos i estiuencs de l’any, sinó també al Dia Mundial de l’Alegria. Fa gairebé a prop de 20 anys que se celebra aquest dia a aproximadament uns catorze països del món per reflexionar en profunditat sobre la importància de riure en la vida.

Va ser Alfonso Becerra el qui va presentar un projecte en el Primer Congrés de Gestió Cultural Xilè per celebrar aquest dia, ja que creia que el sentiment i l’acte de riure era massa important per a no dedicar-li un dia i volia donar-li la importància necessària a una de les accions que més beneficien a la salut de l’ésser humà.

festes infantils Sant Cugat

L’alegria i els beneficis del riure

S’ha demostrat científicament que riure és d’allò més saludable per l’ésser humà. I és que científics han demostrat que quan riem el còrtex cerebral allibera uns impulsos elèctrics que expulsen a la perfecció  l’energia negativa. Per això, es creu que les persones que solen riure poden viure quatre anys més que els que riuen poc, segons estudis realitzats per científics de la Universitat de Navarra.

Des de fa molt de temps es creu que el nivell de salut del nostre organisme va relacionat a les vegades que ens riem durant el dia. Per exemple, el cèlebre psicòleg Sigmund Freud afirmava que el riure era l’eina més important per alliberar de l’organisme l’energia negativa. I és que realment el fet de saber quins beneficis aporta riure’s està sent, des de l’antiguitat, un aspecte a analitzar en estudis psicològics.

Gràcies al fet de somriure obtenim certs beneficis com el de millorar la respiració, reduir la pressió arterial, rejovenir la nostra pell, prevenir certes malalties, millor la nostra digestió, alliberar endorfines, fer esport, ja que mous més de 400 músculs i ajudar a superar l’ansietat o la por, entre altres avantatges.

És per aquest motiu que en molts dels tractaments que es fan per solucionar trastorns depressius o compulsius s’inclou la risoteràpia. Saps en què consisteix? És una mera tècnica que s’utilitza en espais psicoterapèutics i es fa a través del riure. Encara que és un mètode que no cura ni malalties ni trastorns, sí que ajuda al fet que el pacient o els familiars que l’envolten es mostrin més positius i optimistes davant la vida i els problemes.

Comparteix el teu somriure amb nosaltres

Ja són innumerables els moments en els quals des de Color It us hem afirmat el molt que ens agrada compartir la felicitat, el riure i la vida amb tots vosaltres i que, a més a més, siguem una petita o gran part dels múltiples motius que riguis i siguis feliç.

Avui doncs, una vegada més, i aprofitant l’avinentesa que es va celebrar el Dia Mundial de l’Alegria, volem que vinguis a Color It sol/a o rodejat/da dels teus i comparteixis l’alegria i la felicitat amb tots nosaltres.

Perquè una cosa sí que la tenim clara: l’art i la bona companyia poden ser el millor combo per riure i gaudir d’allò que volem i estimem!

fiestas infantiles sant cugat