Quines eines podem utilitzar per pintar en ceràmica?

Pintar en ceràmica pot ser una acció d’allò més senzilla. Siguis expert o no, pots decorar una peça de ceràmica al teu gust, sense cap complicació. Ara bé, i si vols crear un disseny més elaborat, més creatiu? En aquest cas, l’ús d’eines et permetran poder aplicar tot un ventall de tècniques i portar a terme infinitat d’idees que vagin volant per la teva ment.

Per aquest motiu, volem en l’article d’avui exposar algunes de les eines més utilitzades en la nostra cafeteria creativa per als nostres clients. Utensilis que, sense dubte, si es fan servir en el moment i en el disseny adequats poden oferir resultats increïbles!

Així doncs, comencem!

La tornera ceràmica, una eina que s’usa per al dia a dia i és molt similar al torn de ceràmica. Es tracta, doncs, d’un utensili que té un moviment giratori i ens permet, de manera manual, accedir a tots els espais de la peça de manera ràpida i sense haver de canviar la posició del nostre plat amb el perill d’espatllar allò que s’ha pintat. A més a més, aquesta eina també ens ajuda a poder fer línies molt més perfectes!

 

 

Esponges. Són una de les eines més emprades! Són indispensables per treballar en ceràmica. I és que serveixen tant per netejar, per distribuir l’aigua que necessitem com per pintar i decorar la peça amb la pintura que més agradi!

 

 

 

Pinzells. L’eina més important de la pintura en ceràmica. Gràcies a la gran classificació de pinzells que existeixen, podem realitzar dibuixos, línies i tota mena de figures, a més a més de retocar, pintar i difuminar impureses.

T’aconsellem que tinguis sempre al teu costat tres o quatre pinzells de diferents mides, per poder fer diferents tasques amb cada un d’ells.

 

 

Segells. per estampar dissenys de totes les temàtiques a les teves peces. En aquesta fotografia pots veure els segells que vam crear per Nadal!

Són molt fàcils d’utilitzar! Només has d’escollir el que més t’agradi i submergir-lo amb la pintura que prefereixis. I a estampar!

 

 

 

Stencils. Plantilles de paper, cartó, plàstic… que et permetran dissenyar tota mena de peces, d’allò més originals i estètiques! Vine a descobrir totes les opcions que tenim!

 

 

 

 

Silksscreen. Una tècnica en què les grans protagonistes són aquestes plantilles que, barrejades amb aquest pols i la pintura, fem crear una massa. Aquestes plantilles contenen un dibuix micro perforat, la massa feta s’aplica a sobre de la plantilla i una vegada tenim el dibuix tapat es retira. Els resultats són increïbles!

 

 

 

Aquests són alguns dels materials que fem servir a COLOR IT. Però encara hi ha molt més! Cintes carrosser, adhesius, bales, cordes, fulles, escuma d’afaitar… Per què no vens al nostre espai creatiu i comproves per tu mateix/a tot el que tenim per a tu i perquè creïs la teva peça? Vinga va,