El té en Color IT

Què sabem del te?

Aquesta setmana, concretament el 15 de desembre, se celebra el Dia Internacional del Te, la segona beguda més consumida al món i que, segons la llegenda, va ser descoberta per l’emperador Shen Nung l’any 2737 aC. Es va escollir el 15 de desembre, ja que en el 2005 molts dels països asiàtics productors de te van voler exposar els grans i múltiples beneficis que té aquesta beguda, com també, donar a conèixer l’impacte que el comerç en aquesta mena de produccions. Per tant, donar-li més valor del que tenia en el seu moment.

Aquest dia, doncs, es va instaurar com el Dia Internacional del Te a partir de diferents acords que van realitzar tant organitzacions internacionals com associacions de comerç en una de les trobades més importants de l’any, el World Social Forum. Els objectius d’aquest dia són molt clars: augmentar i procurar pels drets dels treballadors i les petites produccions; crear impacte i que la gent prengui consciència d’aquest sector i tot el que l’envolta; anar establint polítiques i mecanismes de regulació que beneficiessin els drets del treballador i les seves condicions i, per últim, promocionar el seu consum.

Aprofitant l’avinentesa, com aquesta setmana el protagonista és el te, volem en l’article d’avui comprovar si ho saps tot sobre el te! Per aquest motiu, t’explicarem alguns aspectes curiosos i interessants sobre aquesta beguda, com també, t’animem que vinguis a COLOR IT i provis, amb la companyia que més desitgis, la nostra gran carta de tes i infusions.

Ho saps tot del te?

Color IT TéPer començar, sabies que els grans productors de te són la Xina, l’Índia, Sri Lanka, Japó i Taiwan? Tot i que en una regió de la Xina es cultiva el millor te del món, el Da Hong Pao. El seu preu s’eleva als 12 000 . L’has provat?

El seu descobriment es remunta fa molt de temps a la Xina, tot i que a Europa el te no va arribar fins al segle XVII, gràcies a la princesa Catalina de Bragança, una gran amant d’aquesta beguda que convidava a tota l’aristocràcia anglesa a una tassa de te. Un fet que es va convertir, més tard, en una gran i perdurable tradició.

Tot i que hem començat forts, existeixen moltes més curiositats. Per exemple, encara que hi hagi sis tipus de tes diferents, el té blanc, blau, verd, negre, vermell i groc, aquests sorgeixen de la mateixa planta, la Camelia sintensis. No obstant això, cada te s’elabora amb una part de la planta diferent, fet que aporta la qualitat d’un i de l’altre.

A l’antiguitat, es pensava que era una beguda amb poders curatius, com per exemple, que amb ella podien salvar enverinaments. No obstant això, és cert que el te aporta molts beneficis al nostre organisme, com els que et vam presentar en aquest article sobre el te. Un d’ells és que redueix la possibilitat de patir una malaltia cardiovascular i evita el risc de càncer. Però no tots els beneficis se centren en el nostre organisme, les bossetes de te seques poden ser un gran invent per eliminar la desagradable olor de certs objectes, o el té en beguda pot ajudar a netejar els mobles.

La Xina és la que lidera la llista de consumició de te en el món, tot i que en el Regne Unit es consumeixen al dia més de 160 000 000 tasses. Unes dades de consum increïbles que fan que Anglaterra sigui un dels països més amants d’aquesta beguda.

Per últim, sabies que les bossetes de te es van inventar de manera accidental? Sí! Sí! Com llegeixes! Thomas Sullivan enviava mostres de te en bossetes de seda, embolcall que els clients no van llençar i el van fer servir per preparar el te. Aquest error es va convertir en una acció quotidiana que actualment realitzem per preparar-nos el te estiguem on estiguem.

Qué sabemos del téVine a COLOR IT i tasta els nostres deliciosos tes!

A COLOR IT també som uns grans amants del te! Per aquest motiu, hem volgut des del primer dia oferir als nostres clients una àmplia carta amb tota mena de tes, des del te blau fins al vermell.

Pots donar-li una ullada a la nostra carta de tes i podràs informar-te dels beneficis que obtindràs en consumir cada un d’aquests productes, a part de gaudir del seu deliciós sabor. Ara que li donem la benvinguda al desembre i a l’hivern, per què no vens a visitar-nos i et prens un bon te calent? T’esperem!