Día Internacional contra el Cambio climático

Què podem fer per a respectar el nostre món?

S’acosta el 24 d’octubre, un dia molt especial on se celebra el Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, un dia que va instaurar l’ONU amb un objectiu molt clar: conscienciar a la societat de l’impacte que estava tenint les nostres accions cap al medi ambient. La conseqüència més important, sense dubte, és el canvi climàtic. Així doncs, volem dedicar aquest blog a donar uns quants consells sobre com protegir el nostre món, reduir l’impacte cap a ell i lluitar contra el canvi climàtic.

Tot i que sempre és un bon moment per conscienciar a la societat de la importància de respectar i protegir el nostre entorn, aquesta setmana encara ho és més tenint en compte aquest dia tan especial per a tots. I és que protegir la naturalesa és, sense dubte, un deure que tenim com a ciutadans d’aquest món! No obstant això, algunes de les activitats que hem anat practicant al llarg del temps, com la tala d’arbres, els cultius de terra, la producció de les indústries o el desenvolupament del transport han provocat un enorme dany al nostre planeta.

Quines conseqüències té el canvi climàtic? El tan anomenat durant anys efecte hivernacle és una de les causes més potents d’aquesta problemàtica, causat per la gran propagació de CO? de les indústries que ha superat els nivells que el planeta podia aguantar. Per tant, per culpa d’aquesta sobre alliberació de diòxid de carboni, la temperatura de la terra ha patit una pujada preocupant, que provoca no només el canvi de clima sinó també l’augment d’aigua pel desglaç dels glacials i la desaparició de certes espècies d’animals. La desforestació és un altre de les conseqüències d’aquest escalfament. La pèrdua de boscos afecta el medi ambient i provoca la pèrdua també de la biodiversitat.

Mesures prèvies per respectar la naturalesa

  • La utilització d’energies renovables és un acte que millora amb escreix l’estat del medi ambient. L’energia solar, l’eòlica o la marina són algunes d’elles. A més a més, és important utilitzar l’electricitat el menys possible. Apaga aquells electrodomèstics que no facis servir, utilitza bombetes de baix consum i estalvia en aire condicionat. Aprofita tant com puguis la llum natural!
  • Utilitzar menys plàstic i més materials reciclats o biodegradables redueix molt l’impacte a la nostra naturalesa. A més de reciclar tots els productes de vidre, plàstic i paper/cartó que podem.
  • Intentar reduir el consum d’aigua és una de les altres accions que beneficiaran al planeta. L’aigua és un recurs limitat, per tant no hem de fer un consum en excés.
  • Apostar pel transport públic, anar caminant o en bici en comptes d’utilitzar el cotxe privat reduirà molt la contaminació que tant mal fa a la nostra atmosfera i que tanta gent mata anualment.

COLOR IT, respectuosa amb el medi ambient

Un petit detall, un petit pas pot ajudar a un planeta sencer. I és que decisions com les que pren COLOR IT davant del medi ambient, sense dubte, garanteixen la seva protecció i millora. Però per què diem això? Doncs perquè en el nostre espai creatiu elaborem moltes manualitats amb materials reciclables, com també, reciclem tots els que utilitzem, tant en la nostra part de creació com en la nostra cafeteria.

La nostra manera de treballar en art s’adapta a tots aquells recursos sostenibles que tenim al nostre abast. També amem de la mà d’empreses alimentàries ecològiques com Zealia.

Així doncs, divertir-se protegint el medi ambient és fàcil!