Celebra San Valentin en Color It

Prepara el teu regal de Sant Valentí a COLOR IT

Queden poc més de dues setmanes perquè puguem celebrar una de les festivitats més boniques d’aquesta societat: Sant Valentí on carrers, botigues i espais públics estan ambientats amb la millor decoració que fa oda a l’amor i al romanticisme. Són moltes les parelles que aprofiten aquest dia per expressar, sense filtre, el seu gran amor amb detalls, paraules, carícies i regals. Aprofitant l’avinentesa, avui volem dedicar el nostre blog a parlar-te sobre l’origen d’aquesta bonica i especial tradició. A més a més d’animar-te que vinguis a COLOR IT per crear la peça que vols regalar al teu estimat o estimada!

Sant Valentí, el dia dels enamorats, és una festivitat que es remunta a l’època romana, més concretament, en l’any 270 dC., on un sacerdot va desafiar les ordres de l’emperador Claudius Aurelius Marcus Gothicus que va prohibir la celebració del matrimoni entre joves. Una prohibició que es va impulsar perquè aquest emperador, Claudio II, creia que els soldats eren millors si estaven solters i no tenien família. Tot i això, un sacerdot anomenat Sant Valentí va lluitar perquè aquesta injustícia acabés i, mentre seguia prohibida aquesta celebració matrimonial, va casar d’amagat a parelles a les bodegues de les presons de l’imperi, un fet que va provocar que fos executat al 14 de febrer de l’any 270.

No obstant això, aquí no acaba la llegenda. Abans que Sant Valentí fos executat, va estar uns dies a la presó, on va conèixer la filla del jutge, que era cega. Després d’unes quantes pregàries a Déu perquè curés la seva ceguera, ho va aconseguir! Durant el seu trasllat a la plaça on seria assassinat, li va donar a la jove un paper que per primer cop va poder llegir i estava escrita la següent frase: «El teu Valentí», d’aquesta manera va poder acomiadar-se d’ella. Inclús diuen que Valentí es va poder arribar a enamorar d’aquesta noia. Un simbolisme més de l’amor!

Si ens fixem en la història d’aquesta festivitat, tot va començar quan a Roma se celebrava una festa pagana dedicada a la fertilitat. Les dones havien de ser colpejades amb fuets elaborats amb pell de gossos i cabres i mullats amb la sang d’aquests animals. Es creia, en aquell moment, que aquest ritual atorgava a les dones fertilitat. Segles més tard, però, el papa Gelasi I va prohibir aquesta celebració i va proclamar el 14 de febrer com el Dia de Sant Valentí.

Des d’aleshores, s’ha anat popularitzant per arreu del món, aconseguint que avui en dia sigui una de les celebracions més importants!

Vine a COLOR IT i crea un detall preciós

Racó de Sant valentiEl gran costum que tenim des de fa temps el Dia de Sant Valentí és regalar a la nostra parella i/o amics o familiars, obsequis que expressin tota l’estima que sentim per ells. Ja són molts els que decideixen regalar un detall fet per ells mateixos! I a COLOR IT ho podràs aconseguir!

Aposta pel que és personal, artesà i per l’art venint a COLOR IT i creant la peça de Sant Valentí que més t’agradi. Crearàs un regal i un detall preciós i únic que expressarà, amb escreix, tot l’amor que sents per aquella persona.

No t’ho pensis més i vine al nostre espai creatiu on l’amor i l’amistat estaran molts presents en cada una de les peces que t’oferirem. Quin millor regal podràs oferir que aquest?