Dia Internacional de l'Artesà

Pintura de ceràmica: artesania o art?

Dia Internacional de l'Artesà

El 19 de març, a més de ser el dia del pare, és el Dia Internacional de l’Artesà, un títol que en moltes ocasions obre un profund debat de conceptes. Quina és la diferència entre ser un artesà i ser un artista?, us estareu preguntant. Si ho apliquem a la pintura de ceràmica, segurament us quedarà molt més clar després de l’explicació que us donarem. Avui, a COLOR IT, examinarem les similituds i diferències entre totes dues categories, i explorarem com la pintura de ceràmica encaixa en cadascuna d’elles.

Quina és la diferència entre l’art i l’artesania en pintura de ceràmica?

El moment en què la pintura de ceràmica pot considerar-se artesania o art pot dependre de diversos factors, incloent-hi la intenció del creador i el context en el qual s’utilitza la tècnica.

Quan parlem d’artesania, ens referim a una forma de producció manual que s’enfoca en la funcionalitat i l’habilitat tècnica. Els artesans solen treballar amb materials com ara la ceràmica, amb l’objectiu de crear objectes que siguin estèticament atractius, i en ocasions també útils i pràctics per a l’ús diari.

La pintura de ceràmica encaixa clarament en aquesta definició, ja que es fa servir per a decorar i embellir peces de ceràmica d’ús diari. A més, requereix d’habilitat manual i tècnica, pel fet que és necessari saber com aplicar els colors i dissenys perquè s’adhereixin adequadament a la seva superfície.

D’altra banda, l’art s’enfoca en l’expressió creativa i l’emoció. Els artistes acostumen a fer servir una àmplia varietat de mitjans, com la pintura, l’escultura, la fotografia, la instal·lació i la performance, per a crear obres que poden desafiar, inspirar o commoure a l’espectador.

En aquest sentit, la pintura de ceràmica també pot ser considerada un art, ja que els artistes poden utilitzar aquesta tècnica per crear peces úniques i originals que expressin la seva creativitat i personalitat.

A COLOR IT tots som artistes

A COLOR IT tots som artistes A la nostra cafeteria amb espai creatiu de pintura de ceràmica, oferim una experiència única on els clients poden crear les seves pròpies obres d’art. Sí, art. Perquè, a COLOR IT, l’artesà és qui ens proporciona les peces, i els artistes sou vosaltres! 

Des de tasses fins a plats i altres figures, oferim una àmplia varietat de peces de ceràmica perquè deixeu volar la vostra imaginació i plasmeu les vostres emocions a través de la pintura. El més important? Que experimenteu amb diferents tècniques i us ho passeu genial! Vine a COLOR IT i converteix-te en un artista!