colorit profesora

Pintar ceràmica és una excel·lent font de dopamina

colorit profesora

Sabies que pintar ceràmica és una excel·lent manera d’augmentar la motivació i les ganes de fer coses? Encara que sembli estrany dit així, venir a COLOR IT pot resultar molt beneficiós per a trencar amb l’apatia. I és que, si estàs baix d’ànims i la monotonia t’ha tret les ganes de moure’t del sofà, el simple fet d’aixecar-te i deixar fluir la teva creativitat en el nostre espai creatiu, generarà una reacció química al teu cervell que t’ajudarà a sortir del bucle. La clau d’això és la dopamina, un neurotransmissor relacionat amb la motivació que ens porta a buscar plaer a través de l’acció de moure’ns i esforçar-nos en el que fem.

Què fa la dopamina en el nostre cervell quan fem art?

La dopamina pot definir-se com una substància que genera il·lusió, i la il·lusió és aquest sentiment d’alegria i satisfacció que sentim quan aconseguim alguna cosa. Fins ara, es creia que pel simple fet de generar-se, aquesta substància era capaç de donar-nos aquesta dosi de motivació necessària per a abandonar la mandra i desànim, però el cert és que les investigacions recents han determinat que no és exactament així com funciona.

La falta de dopamina genera falta de motivació per viure, però passa el mateix quan aquest neurotransmissor es troba en el lloc equivocat del cervell. Per exemple, quan es duen a terme tasques mecàniques i sense objectius. En aquests casos, la dopamina es dirigeix cap a l’ínsula anterior, en lloc d’alimentar la part del cervell que es coneix com a cos estriat i el cortex ventromedial prefontal.

Aquí és on pintar ceràmica fa la seva màgia, aportant-nos autoconfiança, portant-nos a explorar a través de la nostra imaginació i incentivant-nos amb la recompensa d’obtenir la nostra pròpia obra, estimulant així la nostra escorça orbifrontal medial, el centre de plaer del nostre cervell. És per això que animem a persones de totes les edats a venir a COLOR IT i viure la il·lusió d’experimentar l’art amb una bona dosi de dopamina.

manos pintada

Vine a començar el matí amb energia tinguis l’edat que tinguis i beneficia’t dels dies especials de la nostra agenda: dilluns al matí, comença la setmana amb motivació i un 10 % de descompte en les nostres peces de ceràmica, et convidem a un cafè o a un tallat; els dimarts al matí, els majors de 60 podran pintar amb il·lusió amb un 10 % de descompte en la seva peça, i cafè o tallat gratuït; durant tot el dimecres, si tens entre 14 i 18 anys, el nostre 10 % de descompte és per tu, i et regalem un refresc; la tarda dels dimecres i dijous és el Friends & Wine, així que si vens a pintar amb les teves amigues us convidem a una copa de vi; i els dijous al matí és el dia del nadó, vine a pintar les empremtes del teu petit o petita amb un 10 % de descompte en la peça de ceràmica i amb refresc gratuït. T’esperem!