HOJAS

Pinta amb els 5 sentits! La millor manera d’inspirar les teves creacions aquesta tardor

HOJAS

Una de les millors coses que té l’art és que, a més de poder gaudir-se durant tot l’any, ens permet experimentar diferents tècniques, colors, perspectives i matisos, depenent de l’estació en la qual ens trobem. Pintar a la primavera, a l’estiu, a la tardor o a l’hivern, ens regala experiències totalment diferents. És per això que, amb l’arribada de la tardor, a COLOR IT posem els nostres colors càlids sobre la taula, i deixem volar la nostra imaginació com si fóssim fulles al vent. I és que, l’art porta inspirant-se en la natura des que existeix la consciència, i cada canvi d’estació ens obre noves vies d’expressió que hem d’aprofitar. Vols saber com?

CASTANAS

Inspira’t en la natura aquesta tardor

Els nostres 5 sentits són capaços de notar l’arribada de la tardor. Normalment, ocorre d’una forma tan gradual que, quan ens adonem, la seva atmosfera ens ha envaït per complet.

De la mateixa manera, quan es tracta d’art, no sols s’experimenta a través de la vista, sinó que tots els nostres sentits entren en joc, convertint aquest moment de l’any en una experiència sensorial única per a la inspiració:

  • Vista: passem de colors freds a càlids, compensant el fred que cada vegada es palpa més en l’ambient. A més, les formes sinuoses i les arrugues destaquen allà on miris.
  • Oïda: el crec-crec de les fulles seques mentre camines, o el so de la brisa al teu voltant.
  • Olfacte: el fred fa una olor diferent, i més quan es combina amb la calidesa de les brases i l’aroma a castanyes i moniatos acabats de fer.
  • Gust: a què té gust la tardor? No sols a castanyes i moniatos, també a carabasses, bolets, pomes, figues, pinyons i ametlles.
  • Tacte: i el millor de tot és que tots aquests elements es poden tocar, com la rugositat de les fulles seques, o la humitat dels bolets.

 

Tècniques per a pintar amb els 5 sentits a la tardor

 

A COLOR IT, no sols ens inspirem en els colors, sinó que fem ús de tots els elements que ens aporta la tardor per a crear les nostres peces. Tu també pots fer-ho! Prova de pintar fulles seques, verdures o fruita seca i estampa-les sobre les teves peces de ceràmica. O lliga algunes plantes a una vareta per fer els teus propis pinzells i veure els increïbles efectes que la natura et proposa. A partir del 23 de setembre, vine al nostre espai creatiu i dona corda a la teva imaginació aquesta tardor.