DIA DEL PARE

Pel teu pare, el regal més especial

El 19 de març a molts països, com al nostre, se celebra el Dia del Pare, una celebració que homenatja al pare de Jesús, Sant Josep. Aquest dia té un origen molt peculiar. Així doncs, aprofitant l’avinentesa, volem dedicar l’article d’avui a parlar d’aquest dia tan especial i animar-te que regalis el detall que més li agradarà com a pare, l’empremta del seu petit/a!

Existeixen pocs dies internacionals que variïn tant com el Dia del Pare, i és que a molts països se celebra el 19 de març, com a Portugal, Espanya, Itàlia o Andorra. No obstant això, a Rússia es festeja el 23 de febrer o Austràlia el segon diumenge de setembre.

Però, quin és el seu origen? El seu naixement es remunta a l’any 1910, als Estats Units, quan Sonora Smart Dodd va voler agrair al seu pare, Henry Jackson Smart, un guerrer de la Guerra Civil estatunidenc, tot el que va fer per ella d’ençà que va néixer, ja que la seva mare va morir en donar a llum a Sonora, la sisena filla d’una família nombrosa. És evident que la valentia i l’esforç d’aquest pare sol per tirar endavant a sis nens va ser del tot admirada per la seva filla. Aquesta proposta va néixer al seu cap mentre assistia a un discurs que es va fer en el 1909 sobre el Dia de la Mare.

La seva lluita va anar dirigida a destacar el Dia del Pare el 5 de juny, l’aniversari del seu pare. No obstant això, no va trobar el suport que necessitava. Així doncs, cinc anys després va seguir apostant i lluitant per introduir aquest dia en el calendari de celebracions fins que va aconseguir que cada família celebrés aquest dia quan ella volgués.

Aquesta lluita va donar el seu fruit molts anys després, quan en el 1924, el president Calvin Coolidge va recolzar aquesta idea, que no va ser instaurada fins al 66 amb Lyndon Johnson, celebrant un homenatge als pares el tercer diumenge de juny.

A partir d’aquest naixement, es va anar instaurant a cada país amb dates molt diferents. No obstant això, tots els països tenien clar que el més important era tenir un dia on el pare i el seu paper es valoressin arreu del món.

Han existit i existeixen moltes maneres de celebrar aquest preciós i especial dia. Normalment, la família es reuneix per donar un detall especial al pare i celebrar amb ell aquest dia! Però, nosaltres tenim una proposta més especial encara. La vols descobrir?

Vine a COLOR IT a crear la teva peça per regalar

A COLOR IT creiem que no hi ha regal més especial per donar el Dia del Pare que una peça de ceràmica creada per tu i el teu petit/a. Es poden fer infinitat de peces, tot i que, la que més il·lusió li pot fer, sense dubte, és aquella que contingui les empremtes del seu fill/a.

Perquè un pare es mereix rebre un regal especial, únic, personalitzat, creatiu, tendre i amb molt de significat! No deixis escapar aquesta oportunitat i vine amb temps a COLOR IT amb el teu petit/a per crear una tassa o un plat amb les empremtes d’ell i regalar-li a la teva parella pel Dia del Pare!