Nuestra carta de tés te está esperando

La nostra carta de tes t’està esperant

Aquesta setmana el principal protagonista en el nostre planeta és el te! Per què? Doncs perquè fa més d’una dècada que es va dedicar el 15 de desembre a aquesta beguda, la segona més consumida del món. Per aquest motiu, volem destinar-li nosaltres també un espai a aquesta infusió que tant ens encanta. A COLOR IT  trobaràs una extensa carta de sabors i de tota mena.

No ens volem centrar en la nostra carta de tes, sense abans parlar una mica d’aquest. I és que l’evolució d’aquesta beguda ha estat molt rellevant. Descoberta l’any 2737 per l’emperador Shen Nung, aquesta infusió prové d’unes fulles de l’arbust Camelia sinensis. Una planta que viu en molt bones condicions a llocs on tenen climes tropicals i subtropicals.

I potser et preguntaràs, com és que existeixen tantes varietats de tes si prové d’una planta tan específica? Doncs perquè segons quina mena de procés es realitzi a les fulles d’aquesta planta, obtindrem un te blanc, groc, verd, blau, vermell o negre.

El te blanc, per exemple, podem dir que és el menys processat de tots. En canvi, el te negre és el més oxidat, procés del qual s’ha de realitzar en cinc passos diferents,  que duraran entre unes 12 i 18 hores.

Per altra banda, el te verd no pateix massa canvis, per tant, conté el seu color verd original i les seves propietats, i el vermell pateix un procés de fermentat que pot durà mesos i inclús dècades.

Finalment, el te blau, l’ Oolong, necessita un procés d’oxidació molt neutre, entre el que requereix el negre i el blanc. Gràcies als passos que se segueixen, podem gaudir d’una beguda molt floral i afruitada.

El te, una de les begudes més beneficioses per l’ésser humà

Cada te també ens aporta unes propietats beneficioses, encara que també ens ofereix uns avantatges generals com enfortir el sistema immune, reduir l’estrès i el colesterol, combatre infeccions o la degradació de les cèl·lules, o ajudar a mantenir sanes les nostres artèries.

El te verd, en específic, ajuda a perdre pes i és el major antioxidant que existeix! El blanc ajuda a enfortir les nostres defenses, així com a reduir la possibilitat de patir un càncer, si s’acompanya d’una bona alimentació i uns hàbits saludables.

Per altra banda, el te blau pot ser un perfecte acompanyant en aquests moments tan complicats que estem vivint amb la pandèmia, ja que millora la funció respiratòria. També redueix la pressió arterial i el nivell de sucre en sang que pot portar algunes malalties.

I quines propietats té el te negre? Sabies que és una beguda molt beneficiosa per aquella gent que té problemes amb els seus ossos? Doncs sí, ja que els enforteix gràcies a la gran quantitat de fitoquímics que té. A més a més, com que conté un nivell alt de teïna, ajuda a prevenir malalties mentals com el Parkinson, tot i que no es recomana el seu consum a aquelles persones que pateixen estrès o trastorns d’ansietat.

Per últim, el te vermell t’aportarà al teu cos un ventall infinit de nutrients, vitamines i minerals. Així doncs, és un te que conté propietats tant diürètiques, com antioxidants, estimulants o digestives, entre d’altres.

La nostra carta de tes per a tu!

Com no podria ser d’una altra manera, a COLOR IT podràs trobar tota mena de tes, des del te blanc, passant pel blau, fins al negre, vermell o verd.

En cada te trobaràs una selecció especial, com per exemple, de te verd podràs gaudir del Tropical, el Capvespre, el Rwanda Rukeri Op o el Primavera.

A la nostra carta podràs descobrir quines propietats beneficioses t’aportarà cada te, com també, de què estan formats.

A COLOR IT també podràs trobar una gran combinació de tes afruitats com el Bombó, un te de fruites de maduixa i xocolata, com l’Elixir, un te de fruites de Mango, maracujà, taronja i plàtan.

Descobreix la nostra carta en aquest enllaç! Però, si vols provar algun d’aquests, t’esperem a la nostra cafeteria amb els braços ben oberts i un te ben calentet!