Museo terracota

Visita el Museu Terracotta, el museu de ceràmica de Catalunya

A la Bisbal d’Empordà trobem un dels museus més interessants de Catalunya, el Museu Terracotta, que té com a objectiu conservar i ensenyar el patrimoni tant científic, com industrial i tècnic de la ceràmica de la Bisbal. Un museu ubicat ni més ni menys que en un edifici industrial que va ser, durant molts anys, un espai on es fabricava ceràmica. De fet, a principis del segle es va instal·lar una terrisseria, fet que permet , avui en dia, integrar informació arquitectònica de la ceràmica a l’espai.

Fa unes setmanes vam acudir a aquest espai, una oda a la ceràmica i a la seva història. És per aquest motiu que volem que en aquest article ens acompanyis a viure algunes de les vivències que vam experimentar en el museu. Estem segurs que tindràs moltes ganes d’anar a visitar aquest cap de setmana el museu de ceràmica bisbalenca després de llegir aquest article!

Un interessant reportatge de deu minuts en va donar la benvinguda al món de la ceràmica, explicant-nos la història i l’evolució de la ceràmica i dels terrissers. Un bon començament que ens va ajudar a endinsar-nos, de ple, a un espai on la ceràmica pren un gran protagonisme.

Museo de cerámicaUn gran ventall de peces de ceràmica des del començament del seu naixement fins a l’actualitat conviu en el museu perquè els visitants gaudeixin de la seva evolució i de les diferents formes i ceràmiques que existeixen. Una exposició que acaba amb una gran mostra de terrissaires de la Bisbal que han volgut treballar, mà a mà, amb grans cuiners de l’Empordà, fent que el seu estil de cuina es reflecteixi en les peces de ceràmica que decoren taules plenes de creativitat.

Es poden trobar en aquest museu un total de deu mil peces que componen eines per la fabricació de la ceràmica, com també peces de ceràmica elaborades per gran part d’autors bisbalencs. També podràs visitar tres mil atuells que pertanyen a creadors de tot el País.

El Museu també ens dona l’oportunitat de visitar l’exposició junt amb un guia que explica, detall per detall, cada una de les peces i racons del museu. A més a més, el museu compta de diferents exposicions permanents i temporals per, d’aquesta manera, oferir, per una banda, un espai on es representi la importància que té i que ha tingut aquest sector en la comarca, com també, exposar peces i temes d’actualitat o crear espais diferents i més dinàmics pels visitants.

Sense dubte, una gran experiència pels que ens fascina i ens atrau la cultura catalana i, sobretot, el món de la ceràmica, la seva història, la seva evolució, el seu paper en la indústria com també com a decoració i art. El Museu, doncs, a través de l’exposició i difusió d’aquest món, vol que els visitants coneguin millor la ceràmica, a més de conservar un patrimoni nacional que té molt valor.

Terracotta Cataluña

La ceràmica i el nostre espai, COLOR IT

Com molts ja sabeu, el nostre espai ubicat a Sant Cugat està basat en la ceràmica i en la decoració de peces d’aquest material. Si t’encanta pintar i crear peces de ceràmica per utilitzar a casa o per decorar el teu habitatge, no dubtis en venir a visitar-nos i passar una bona estona deixant volar la teva imaginació i demostrant la teva creativitat davant d’un gran ventall de peces.

A més a més, mentre l’art envaeix les teves hores, podràs gaudir d’un bon refresc, cafè, te o smoothie, i de deliciosos dolços que seran una gran companyia!

Si t’interessa el món de la ceràmica, el nostre blog serà un espai d’informació que t’atraparà i en el que aprendràs moltes coses sobre aquest material tan valorat per la nostra cultura.