Per un món sostenible, per un art que respecti la Naturalesa!

Avui, dia 16 de setembre celebrem, ni més ni menys que el Dia Internacional de la Preservació de la Capa d’Ozó des de fa més de vint anys. Ja fa un temps que cada cop estem més conscienciats de la importància que té mantenir el nostre planeta en bon estat, sobretot, quan ens adonem de les conseqüències tan greus que està comportant el canvi climàtic. Avui, aprofitant l’avinentesa, volem parlar-te d’aquest dia, de la sostenibilitat i de la lluita per un art que respecti a la Natura.

Fa aproximadament uns trenta anys que es va firmar el Protocol de Montreal, un escrit on s’especificava quins eren els productes que ocasionaven conseqüències greus i destruïen la Capa d’Ozó. Aquest fet va incitar que l’ONU decidís que cada dia 16 de setembre se celebrés aquest dia per conscienciar a la població sobre la importància de respectar la Natura.

Capa de ozono

capa-de-ozono

Fa ja uns anys que es va detectar a la Capa d’Ozó un forat que permet passar els rajos ultraviolats del Sol, un fet molt preocupant per a la nostra salut i la del Planeta. De fet, fa unes setmanes, científics van afirmar que el forat que s’ha produït en la capa de l’Antàrtida s’ha realitzat dues setmanes abans del que s’esperaven. A més a més, es troba descentrat, un fet que se l’etiqueta com a peculiar.

Moltes han estat les regulacions que durant aquests anys s’han aplicat per poder tancar, d’una vegada per totes, el forat. I han estat positives. Alguns científics afirmen que el 2060 la Capa d’Ozó podria estar reconstruïda. Sense dubte, el Protocol de Montreal ha estat el que més èxit ha tingut d’ençà que es va firmar fins a l’actualitat, ja que s’han fet multitud d’accions per afrontar el problema i obtenir els bons resultats que s’esperen.

L’art i la sostenibilitat, dos mons diferents?

Arte sostenible

arte-sostenible

Com a l’arquitectura sostenible, en el món de l’art i dels artistes aquest respecte també està a flor de pell, optimitzant l’ús d’aquells recursos que siguin sostenibles i pensin en l’estat del medi ambient. Cada cosa, per petita que sigui, és una ajuda grandíssima per poder cuidar i respectar el nostre entorn, en definitiva la terra, el mar i l’aire on vivim.

A Color It tenim clar que volem posar el nostre granet de sorra per construir un món diferent, respectant el nostre ecosistema, el nostre Planeta. Per tant, creem un art que s’adapti als recursos ecofriendly i sostenibles, treballant en els nostres tallers de manualitats amb materials reciclables. A més a més, apostem per una alimentació més eco, de la mà de Zealia. Recorda que cada granet de sorra compte!

Vine a Color It, crea, diverteix-te, pinta i respecta el teu entorn. Perquè gaudir y crear art també es sinònim de respectar la nostra Natura.