Otoño en Color IT

El llenguatge a través de la pintura

«No hi ha art sense l’home, però pot ser tampoc home sense art» René Huyghe

Si estàs llegint aquest blog és perquè, sense dubte, t’agrada la pintura i l’art. Per aquest motiu ens agrada dedicar articles sobre el que representa per nosaltres l’art, la importància que té aquest en la nostra societat i en la salut de l’ésser humà. Avui ni més ni menys, volem centrar-nos en el llenguatge de l’art i la pintura, ja que són un mitjà d’expressió i de representació tant d’idees socials, personals, polítiques, etc., com també, de sentiments i emocions. L’ésser humà a través de la pintura interpreta el món que l’envolta i crea un llenguatge en comú, ja que si algun ítem representa a la perfecció a l’ésser humà, aquest és la comunicació.

L’art és un llenguatge molt específic que expressa característiques personals de l’artista, és a dir, de la persona que està pintant i creant sensacions, sentiments. Un llenguatge universal que es basa en el que és visual i en la interpretació del que ens fa sentir i del que ens remou la peça. És evident que concebre l’art com un llenguatge és una de les diverses opcions que tenim l’ésser humà per entendre l’art i la pintura.

lenguaje a través de la pintura

A la dècada dels 70, va augmentar l’interès que es tenia per l’art i la pintura com un llenguatge. Va ser en aquell moment quan es va incitar a buscar el punt diferent i singular de la pintura i les arts en general respecte a altres sistemes. Així que es va començar a entendre l’art com una eina de comunicació visual, on s’expressaven idees i sentiments a través dels colors, els espais o les formes. I és que tota imatge i tota representació pictòrica pot tenir diverses lectures!

En el llenguatge artístic li vesteix una propietat diferent d’altres llenguatges com l’oral, l’escrit o el gestual. I és que, com a espectadors, no coneixem, o no sovint, la intenció de l’autor. Per tant, ell expressarà o transmetrà el que vol i serà l’usuari qui interpretarà la peça o l’obra d’art, molts cops afegint el seu filtre de realitat.

En el món de l’art es parlen de tres menes de nivells segons el llenguatge. En un primer lloc, ens trobem amb un llenguatge que vol cridar l’atenció de l’espectador perquè aquest es pari a mirar i interpretar l’obra més detingudament. Per altra banda, parlem de la interpretació que es fa des de l’inconscient i, per últim, es crea una espècie de relació entre l’usuari i l’artista.

Expressa’t i comunica’t a COLOR IT

lenguaje pinturaSense dubte, després de llegir això t’has adonat que l’art és un reflex d’emocions, de la realitat, d’idees, motiu pel qual la pintura i l’educació artística siguin necessàries per a l’ésser humà, per poder realitzar noves creacions i noves formes de llenguatge i expressió.

Vine a COLOR IT i trobaràs un espai còmode i idoni per poder asseure’t davant d’una peça de ceràmica i comunicar amb la pintura tot allò que desitgis. Fes que l’art et representi a tu, a les teves idees i les teves emocions!

Estem desitjant comunicar-nos amb tu a través d’allò que més estimem: la pintura.