L’estiu, una etapa de diversió i aprenentatge

Donem la benvinguda al juny amb moltes ganes! Un mes on la calor comença a envair les nostres vides i a l’escola li queda poc per tancar les seves portes fins al curs que ve. Però, quines activitats els hi esperen als nens ara que la seva rutina escolar s’acaba? Els casals d’estiu són l’alternativa més desitjada tant per ells com pels pares, i hi ha estudis que ho confirmen!

La infància és una de les etapes més boniques de la vida, ja que la diversió i el descobriment són els camins que més experimenten. I l’estiu ha de ser una etapa de diversió, d’esbarjo i on el nen/a pugui seguir aprenent i desenvolupant habilitats a partir del joc.

El joc és un dels aspectes més treballats en els casals d’estiu, motiu pel qual es treballa amb minúcia la diversió i el desenvolupament d’activitats, tant en equip com individualment. Per aquest motiu, els jocs, les activitats i manualitats que es realitzen en aquests espais d’estiu acaben sent una òptima eina per l’aprenentatge dels nens i l’estimulació d’aquests.

Com influeix el casal d’estiu als més petits

Per una banda, els nens en el seu dia a dia van construint una rutina, una zona de confort que, més tard, en els mesos d’estiu han de modificar a conseqüència de la finalització del curs escolar. El fet d’assistir a un espai nou, on l’entorn i la companyia és diferent, farà que aquest nen hagi de posar en marxa les seves habilitats i sortir de la seva zona de confort per fer nous vincles i crear un nou espai social.

Tanmateix, els impulsa a realitzar noves activitats que potser mai abans havien fet. La recerca de noves coses els hi estimula tots els sentits, com també, desenvolupa la seva independència, ja que en molts moments han de prendre les seves pròpies decisions, sempre clar amb l’acompanyament d’un professional.

Per altra banda, es treballen certs valors que són molt enriquidors pels nens, com la solidaritat, el treball en equip, el vincle social, la perseverança, la tolerància, l’honestedat i la responsabilitat.
I per últim, i no menys important, la diversió també es transforma en aprenentatge. L’estiu ha de ser una etapa on el nen obtingui un aprenentatge lúdic, és a dir, mitjançant el joc, el nen podrà aprendre de manera més creativa i dinàmica. A més a més, es fomenta la reflexió sobre allò que s’ha après a través dels jocs.

Color it també té casal d’estiu!

A Color It ja fa uns anys que oferim als nens/es d’entre 6 i 15 anys l’oportunitat de gaudir d’un estiu màgic, creatiu i d’allò més divertit en el nostre casal. Volem que cada un d’ells se’n porti un record de nosaltres, diversió, amics i una infinitat de manualitats i creacions pintades amb les millor tècniques que aprendran!

Pintarem peces de ceràmica, farem manualitats de tota mena i jugarem al parc de Sant Cugat. Sense dubte, els teus petits es divertiran i obtindran tots els beneficis que, anteriorment, hem esmentat a l’article. Perquè a Color It volem que s’ho passin bé, que experimentin, que creïn, que estimulin la seva imaginació i les seves habilitats, que comparteixin, estimin i s’apassionin. En definitiva, que siguin feliços amb nosaltres i de la mà dels nostres professionals que els acompanyaran dia rere dia.

Ja saps! Podràs portar al teu fill/a al nostre casal des del 24 de juny fins al 6 de setembre, tantes setmanes o dies com vulguis! L’horari d’obertura diària serà de 9h a 13.30h, tot i que oferim un servei gratuït d’acollida on podràs portar el teu nen/a al casal a les 8.30 i recollir-lo a les 15h. A més a més, pots escollir que dini a Color It fins a les 14.30h!

Divertir-se i aprendre amb nosaltres és molt fàcil!