Actividades creativas Sant Cugat

L’art com a forma d’expressió

Qui no ha escoltat alguna vegada que la forma d’expressió dels artistes, sigui emocions, idees o sentiments es fa a través de l’art! En definitiva, l’art és una forma de comunicació diferent, més emocional, més visual que tant escriptors, pintors, artesans, fotògrafs com músics experimenten.

Aprofitant que el nostre espai artesanal s’inunda de ceràmica i pintures, aspectes que vesteixen el nostre dia a dia a la cafeteria, volem centrar-nos en la branca de la pintura, com a forma de comunicació i expressió.

Plasmar les nostres emocions i pensaments en una peça de ceràmica, en un paper o en un llenç acaba sent un mer reflex del món que tenim en el nostre interior. Un reflex que s’interpreta a través de les formes, els colors, les textures i les tonalitats. S’acostuma a lligar les emocions intenses i alegres amb els tons més vius i forts, com per exemple, el vermell. Altrament, quan es tinta qualsevol base d’un color més fosc, sigui negre o gris, les emocions i sentiments expressats acostumen a ser més tristos, més negatius. Així doncs, els colors estan directament relacionats amb les emocions, ja que reflecteixen un estat d’ànim.

L’art també és una eina que ens fa sentir emocions i, a través d’ell, podem treure-les, manifestar-les. Per això, entendre una peça d’art és sinònim de conèixer-nos a nosaltres mateixos.

De fet, existeixen casos on la persona té dificultats per expressar el que sent o problemes en l’àmbit social. Per poder gestionar aquests conflictes, la pintura i el dibuix són una de les tècniques dels psicòlegs més valorades i usades en l’artteràpia. A més a més, a través de l’art, la persona aconsegueix confiança en ella mateixa, més seguretat i augmenta la capacitat de veure més enllà d’una simple manualitat, tractant l’art com una forma d’expressar la seva sensibilitat humana i els seus conflictes interiors.

Color It, espai de creació I expressió d’emocions

Podem dir que el nostre espai ubicat a Sant Cugat, Color It, és un lloc acollidor, ambientat d’art i d’eines capaços de plasmar tot allò que sentim. Són molts els que vénen a passar una tarda o un matí a la nostra cafeteria per passar una bona estona i deixar volar la imaginació, sense adonar-se’n que els seus temors, alegries, tristeses i inquietuds estan envaint la peça i el pinzell. Expressions i un control que, en definitiva, estimularan la teva creativitat i imaginació.

Per pintar a COLOR IT no has de ser un gran dibuixant, disposem de molts materials auxiliars que t’ajudaran a crear una peça única. Només cal que et relaxis i deixis anar la imaginació. Recorda que estem oberts cada dia de la setmana, inclús els diumenges al matí!

Cada peça és única perquè cada una tindrà un sentiment, un pensament i una emoció diferents en ella. Cada dia som el mateix però sentim diferent, per això l’art varia d’aspecte tot i que sempre conté l’essència del creador