L’art a l’escola

Ja fa bastant de temps que l’art va arribar a les escoles, fent projectes diferents tant en assignatures com plàstica o d’altres. En l’article d’avui volem centrar-nos en la importància de l’art a l’educació escolar. No t’ho perdis!

L’art, sense dubte, s’ha convertit en una mera eina, però molt valuosa, per apartar d’alguna manera el llibre de text i aquella pedagogia més clàssica, però sobretot, per esprémer les qualitats més manuals del nen/a. És a dir, que és una forma de conèixer certes matèries o temes a través de l’expressió amb manualitats, la pintura, el dibuix… Per a molts, l’art és una forma de conèixer i reconèixer el nostre entorn.

És necessari cada cop més fomentar espais creatius, on la imaginació, l’experimentació i la creativitat es treballin i s’estimulin. Ja des del començament del nostre origen com a éssers humans, l’art era la nostra forma de comunicar-nos. Un aspecte que ara també hem de tenir en compte, i que cada cop s’introdueix més en el currículum educatiu per, d’aquesta manera, treballar la comunicació amb l’alumne i estimular un aprenentatge més ric i motivador per ell.

Arte en la escuela

Existeixen, també, estudis que afirmen que la pintura, les manualitats o el dibuix són elements que conformen un art molt positiu per desenvolupar certes habilitats, tant emocionals com creatives, com la innovació, diversitat cultural o la destresa del nen/a davant de l’educació artística. Segur que a les aules es descobreixen a futurs artistes!

Així doncs, l’educació artística ajuda que els alumnes aconsegueixin un gran desenvolupament en l’àmbit acadèmic però també emocional i social, ja que ajuda a activar moltes parts del cervell, treballa la imaginació, estimula el desenvolupament del nen/a a socialitzar-se, a expressar les seves emocions i li ofereix seguretat i autoestima. Competències que, sense dubte, ajuden al creixement personal de l’alumne.

Una part d’aquesta mena d’educació facilita que es treballi també dins l’aula aspectes com la confiança, la concentració, la responsabilitat, la presa de decisions, o bé, l’obtenció de més recursos.

Però, no has après tot! Treballar l’art a l’escola ajuda a l’alumne a desenvolupar parts físiques com músculs, la coordinació entre el sentit visual i el del tacte, com també la lateralitat.

Color It i l’art com a font educativa

A Color It també creiem que l’educació artística ha de ser un component molt important, ja que és necessari tenir sempre un espai on expressar-nos. I quina millor manera de fer-ho que a partir de l’art! En el nostre blog hem dedicat ja en alguns articles a parlar sobre la importància que té l’art en els nens i els joves. Creiem fermament que és un mitjà molt potent per aprendre, relacionar-se i descobrir-se a un mateix.

L’art ens envolta, la pintura és l’eina que transmet el que volem i sentim, junt amb la pintura i una àmplia paleta de colors. L’aprenentatge educatiu i artístic podrà, sense dubte, seguir després de l’escola al nostre espai. Tant tu com el teu fill/a aprendreu molt a través d’aquest món tan fascinant!

Arte en la escuela