el chocolate y los amantes de este

La xocolata i els amants d’aquest

El 13 de setembre és el Dia Internacional de la xocolata. Un dels aliments més apreciats per la societat i que uneix a milers i milions d’amants! I és que el seu deliciós sabor i les mil maneres que existeixen d’assaborir-la fan que sigui un ingredient imprescindible en molts plats i menjars. Així doncs, aprofitant la celebració d’aquest dia, volem donar-li especial protagonisme a la xocolata i als seus amants! Un aliment que amaga molts secrets en ell!

La xocolata, sense dubte, és una temptació per a molts consumidors. I no podem parlar d’aquest aliment sense fer referència al seu origen. Fa més de tres mil anys que la societat pot gaudir d’aquest increïble plaer per les nostres papil·les gustatives, gràcies al descobriment del cacahuatl, el cacau asteca que feien servir els indígenes com un producte curatiu de malalties, com a ofrena o per a calmar la gana i la set.

Els maies van ser els que van convertir de la llavor del cacau una beguda, que només podien consumir els nobles i reis. Tot i que també s’utilitzava com a moneda per aquesta civilització mesoamericana. Indubtable que per ells el cacau era de gran valor, oi?

La xocolata va ser un aliment líquid fins al segle XIX, quan gràcies als avenços tecnològics es van poder provar i fabricar altres textures. Així doncs, a finals d’aquest segle i començament del XX, van aparèixer els bombons, les tauletes de xocolata, etc. Va ser en aquell moment, on la xocolata va començar a trepitjar amb força per Europa, tenint una evolució i un èxit imparable!

Actualment, el cacau que es consumeix a Europa prové d’Àfrica, de la Costa de Marfil; d’Àsia, més concretament a Nova Guinea i Malàisia; i de Brasil. Tot i que, avui en dia la producció de cacau d’Amèrica és molt més petita que la d’altres continents.

I ara que ja ubiquem una mica, i a grans trets, el naixement i l’evolució del cacau, és important saber els enormes beneficis que aquest deliciós aliment ens ofereix en el nostre organisme.

Sabies que el cacau té propietats antioxidants que milloren el sistema cardiovascular i ajuda a reduir el colesterol i els triglicèrids? Sí, sí, un consum controlat i sa d’aquest aliment millora l’estat del nostre cos, activant també el nostre sistema nerviós, estimulant el nostre sistema digestiu i millorant el nostre estat d’ànim!

chocolateLa nostra xocolata, en tassa o en la nostra secció de rebosteria

A COLOR IT som uns grans amants de la xocolata. I això es reflecteix en la nostra carta, ja que trobaràs en ella una infinitat de productes amb xocolata: coulants, cookies, xocolata desfeta (clàssic, amb sabors o un suís), pastissos, batuts i molt més.

No t’ho pensis més i vine a celebrar el Dia Internacional de la xocolata amb nosaltres!