tecnica de salpicado

La tècnica més original i divertida, la de l’esquitxat!

Com ja saps, el món de la pintura és molt complex i versàtil, aspectes que el fan d’allò més interessant. Però la pintura quan s’ajunta amb l’univers de la ceràmica encara pot ser més fascinant. Gràcies a aquesta i a la utilització d’altres eines o materials, es poden fer magnífiques creacions! Per aquest motiu avui volem donar-li especial protagonisme a una de les tècniques més originals i senzilles que es poden emprar a la pintura en ceràmica: la tècnica de l’esquitxat!

Has escoltat algun cop aquesta innovadora tècnica? O per altra banda ets un fanàtic/a d’aquesta i la utilitzes en totes les teves creacions. Sigui com sigui, volem explicar-te amb detall en què consisteix aquest mètode!

Un dels aspectes més valorats d’aquesta és que, amb ella, es pot aconseguir crear diverses textures sobre una mateixa superfície. El pinzell i la pintura són els grans protagonistes, ja que, a partir de qualsevol pinzell, més gruixut o menys, i els colors que escullis, podràs crear un munt de textures diferents en una sola peça.

Aquesta pintura va ser realitzada, en els seus començaments, per xinesos i japonesos. La primera pintura que es va trobar és del pintor Wang Mo, que pertanyia a la dinastia Tang. Es creu que aquest artista no només utilitzava el pinzell per realitzar aquesta tècnica, inclús usava la barba i les seves extremitats!

Quins passos has de seguir?

platos tecnica salpicado

  1. Agafa el pinzell, humiteja’l amb una mica d’aigua, aplica la pintura que prefereixis i fes la prova a sobre d’un paper o d’un cartó.
  2. Agafa el pinzell i amb el dit arrossega els pèls d’aquest.
  3. Si el resultat és el que esperaves, repeteix l’acció i fes-ho a sobre de la peça de ceràmica que hagis escollit (plat, got, tassa, etc.). L’estat de la pintura ha de ser regulada, és a dir, fixa’t que la pintura no estigui ni molt líquida ni molt espessa!
  4. Utilitza diferents colors i mides de pinzell. D’aquesta manera aconseguiràs diferents resultats. També pots emprar diferents materials, tot i que el pinzell és el més característic, també pots fer servir raspalls de dents o de sabates.
  5. No t’oblidis que per fer aquesta tècnica és necessari que protegeixis la teva roba i els objectes del voltant!

 

Vine a COLOR IT a crear la teva pròpia peça

A COLOR IT són molts els clients que escullen aquest recurs per pintar la seva peça de ceràmica! I és que gràcies a ella aconseguim una peça molt estètica i una experiència molt divertida. Si necessites ajuda, els nostres monitors i monitores t’ensenyaran pas per pas com fer-la. A més a més, en el nostre espai creatiu trobaràs tot el que necessites!

Desitjant crear la teva pròpia peça?

tazas técnica salpicado