La recerca de resultats únics a través de les diferents tècniques de ceràmica

L’art amb ceràmica és una de les creacions més espectaculars. I és que aquestes peces són un mer joc d’imaginació i d’elegància. En l’article d’avui volem parlar-te de la creativitat i la imaginació davant d’una peça de ceràmica, la manualitat estrella que realitzem a Color It. A més a més, volem presentar-te un dels mètodes que més ens agrada, la tècnica de bombolles. Vols acompanyar-nos en aquest viatge creatiu?

Aquesta activitat artesanal es remunta a l’Antiga Grècia, i el seu terme es refereix a l’antiga argila de terrissaire «keramos». Ha anat ocupant un espai molt important en les arts decoratives amb el temps fins a l’actualitat.

És important en la creació d’aquestes peces, sobretot, a l’hora de pintar-les i decorar-les, deixar volar la nostra imaginació i jugar amb les diferents tècniques que existeixen. Experimentar, innovar i posar a terme els nostres coneixements sobre pintura en ceràmica faran que es creïn autèntiques obres d’art!

La pintura en ceràmica pintada a mà és un dels estils més utilitzats a l’hora d’elaborar peces que componen les vaixelles de la llar. Una moda que es vesteix d’infinitat d’estils, tan sols has de decidir quin és el que més et defineix i allò que vols crear. A més a més, pots jugar a barrejar tècniques o només utilitzar-ne una.

Amb aquesta mena de manualitat aconseguirem una peça única, 100% artesanal i totalment personalitzada

Els estils de ceràmica i les tècniques han experimentat un gran desenvolupament en els últims anys. Des d’aquelles ceràmiques dissenyades amb dibuixos de caràcter simbòlic i religiós, s’ha passat a fer actualment una ceràmica mol més abstracte i lliure.

Però, què s’ha de tenir en compte a l’hora de pintar en ceràmica? Per un cantó, és important utilitzar pintura especial per aquesta mena de material, gràcies a això les peces tindran una vida útil molt més prolongada. Si l’objectiu de la peça que vols elaborar és utilitzar-la com a vaixella diària, s’han d’escollir unes pintures no tòxiques i adients per al seu ús amb aliments, pintures que utilitzem a Color It. A més a més, depenent de la tècnica o la manera de pintar s’haurà d’escollir un tipus de pinzell o un altre. Per exemple, per a petits detalls és necessari utilitzar un pinzell molt més punxegut i un més pla per a grans superfícies.

La tècnica de bombolles, una de les més creatives!

Existeixen moltes tècniques per pintar en ceràmica i crear una peça increïble, tot i que una de les més brillants i que més agrada als nens és la de bombolles. Un mètode senzill i molt vistós que aporta uns resultats molt originals.

Com el seu propi nom diu, la tècnica consisteix a crear bombolles a l’esmalt. Depenent de la quantitat de pintura, la velocitat bufada per crear bombolles i l’angle d’aquesta amb la peça de ceràmica es poden fer acabats molt diferents. Existeixen moltes possibilitats: barrejar diferents colors, crear un efecte de marbre o d’aigua, etc. Tot depenent del gruix de les bombolles i de la concentració de l’esmalt.

Vine a Color It i segueix amb nosaltres aquests passos

Els nostres professionals t’ensenyaran amb detall quins són els passos a seguir a l’hora de realitzar aquesta tècnica i t’ajudaran en tot el que necessitis durant el procés, perquè et sentis d’allò més satisfet amb la teva creació. No obstant això, en aquest article volem presentar-te a grans trets el que s’ha de fer per aconseguir plasmar aquesta tècnica a les peces de ceràmica.

En primer lloc, escull la peça que més t’agradi i tingues en compte que no en totes es pot aplicar aquesta tècnica. Les peces ideals per usar-la són els bols o plats de ceràmica! És a dir, aquelles peces que tenen una gran superfície, ja que les bombolles es col·locaran millor. Més tard, has de pensar quin és o són els colors que vols que vesteixin la teva gran creació. Pintura que s’haurà de barrejar i que, més tard, s’haurà d’afegir sabó i aigua. Segons l’opacitat del color que vols aconseguir s’haurà d’agregar més o menys quantitat d’aigua.

En tercer lloc, amb l’ajuda d’una palleta, bufa suaument perquè les bombolles de sabó amb color es vagin dipositant sobre la peça. I voilá! Has aconseguit crear una obra d’art! Nosaltres ens encarregarem de l’assecat i l’envernissat.

Vine a Color It i junts crearem peces úniques i originals amb aquesta tècnica tan senzilla!