chica paleta de colores

La Psicologia del Color: com afecten els colors a les nostres emocions

chica paleta de colores

Les peces de ceràmica que pintes a COLOR IT, la roba que portes, les parets de la teva habitació, i fins i tot el matís de la il·luminació, tenen una cosa en comú: l’elecció del color. Triem els colors segons com ens sentim i, de la mateixa manera, aquests són capaços de canviar, incrementar i apaivagar les nostres emocions. Alguna vegada t’has preguntat per què hi ha dies en què sents més atracció per uns tons que per uns altres? Què és el que fa que agafis el pinzell i et decantis per un blau en lloc de per un taronja?

Hi ha nombrosos estudis que demostren la important influència que té el color sobre el nostre estat d’ànim. En alguns casos, fins i tot s’utilitzen per tractar malalties tant físiques com mentals, com ocorre amb la cromoteràpia. Amb tot això, la Psicologia del Color és ja tota una ciència, i avui t’explicarem més sobre ella.

 

“Els colors, igual que els trets, segueixen els canvis de les emocions”

– Pau Picassocolores manos

 

Què és la Psicologia del Color?

Quan parlem de Psicologia del Color, ens referim al camp d’estudi científic que analitza els efectes que els colors produeixen en el nostre cervell.

En gran part, aquest tipus d’associacions emocionals es basen en la nostra educació cultural i en el context en què ens trobem, tot i això, no hi ha dubte que la nostra predisposició a relacionar significant amb significat és totalment biològica. De fet, es tracta d’una capacitat intrínseca en la majoria d’animals. Fins i tot les plantes fan ús d’això amb el color dels seus fruits!

Com afecten els colors a les emocions?

Dividim els colors en dos grups segons la seva tonalitat: freds i càlids. Depenent de cap on es decantin, de la intensitat que tinguin i de la situació en la qual ens trobem, ens poden causar sensacions molt diferents. Aquí van algunes de les més positives per a inspirar les teves creacions:

  • Blau. És el color de la mar i del cel, relacionat amb la serenitat i l’harmonia.
  • Verd. Famós per la seva relació amb el concepte d’esperança, ens transporta a la naturalesa, estabilitzant les emocions.
  • Groc. Comparteix to amb la llum, el sol i la calor, i això fa que s’associï amb l’energia, l’optimisme i la creativitat.
  • Vermell. És el color de l’amor i la passió per la força que desprèn.

Vols descobrir les emocions que guardem per a tu a COLOR IT? Vine a visitar-nos i experimenta el poder del color deixant volar la teva creativitat. Et sorprendrà tot el que pots arribar a transmetre sense paraules!