La importància de treballar la creativitat en els nens

Cada cop més la creativitat i el pensament creatiu són més importants en l’educació dels nostres fills. El mercat laboral està canviant a gran velocitat i no sabem quines seran les professions del futur i molt probablement es dedicaran a coses que ara ni tan sols existeixen.

Es per això que és tan important donar-los eines que els permetin adaptar-se a allò que vingui, a pensar d’una manera creativa i poder encaixar en qualsevol mercat laboral.

Avui us volem parlar de com potenciar la creativitat dels vostres fills i filles, com ajudar-los a adaptar-se al medi i treballar la seva autoestima perquè tinguin seguretat en les seves capacitats.

Els nens i les nenes tenen una gran capacitat creativa, pero sovint l’escola no genera un ambient ni unes activitats que la potenciin. És per això que és important treballar-la també a casa en el dia a dia i en activitats extraescolars o casals d’estiu creatius que puguin reforçar aquesta mancança de les escoles. És important trobar llocs on els infants tinguin eines i recursos per desenvolupar la seva creativitat desde la llibertat i el respecte.

Com ajudem desde Color It a potenciar totes aquestes qualitats?

1. Preguntem. Questionar els nens i nenes, fer-los preguntes, ajudar-los a tenir pensament crític és una de les maneres de desenvolupar la seva creativitat i fa que ells mateixos trobin solucions a qüestions que no s’havien plantejat.

2. Animem a que experimentin. A Color It poden provar amb diferents tècniques, combinacions de colors… i veure quin resultat treuen en cada cas.

3. Els felicitem quan tenen una idea nova. Animar-los a descobrir, investigar i valorar les noves idees és una manera d’estimular-los a sempre explorar nous camins.

4. Els proposem reptes. Els animem a provar coses diferents, a aconseguir objectius realitzables, però que suposin un repte, per potenciar la seva creativitat i autoestima.

5. Fem manualitats diferents. A part de pintura de ceràmica, en els nostres casals fem manualitats diferents com, per exemple, utilitzar productes reciclats per crear-ne d’altres. Una bona manera de ser creatius i alhora educar en l’ecologia i la cura del medi ambient.

La creativitat no és un do a l’abast d’uns pocs privilegiats. És una qualitat que tots posseïm en major o menor mesura i que es pot treballar. Acostumant els més petits a buscar una certa originalitat, a no conformar-se amb les solucions típiques i treballant desde casa i amb l’ajuda d’activitats alternatives, els estarem donant una gran eina per al futur.

Com deia Pablo Picasso: “Tot nen és un artista, el problema és seguir sent un artista quan creixes”.