La importància de les manualitats en l’aprenentatge d’un nen

Coneixes la importància de les habilitats creatives a l’hora d’educar i d’enriquir l’aprenentatge dels nens? En aquest article volem parlar-te de com de rellevants són les manualitats per l’aprenentatge dels teus fills!

Les manualitats, per a molts experts com pedagogs o psicòlegs, són activitats que estimulen i milloren, amb escreix, l’aprenentatge dels nens. Així doncs, a part de divertir-se amb un pinzell a la mà i una peça de ceràmica davant, el nen podrà estimular el seu desenvolupament cognitiu.

Les manualitats són una increïble i eficaç eina que aconsegueix que el nen adquireixi nous coneixements i experimenti noves emocions. I és que amb aquestes activitats s’estimula la capacitat d’observar i de desenvolupar la imaginació. Així doncs, les manualitats són un mer llenguatge que pertany dins de la gramàtica visual.

Quins són els beneficis de les manualitats en el seu aprenentatge general?

Un dels avantatges més importants a l’àmbit emocional és la creativitat, és a dir, gràcies a les manualitats el nen/a aprèn a expressar-se, comunicar-se, a mostrar els seus sentiments i ensenyar el món tal com el veu. Mentre fa art, a més a més, combina la realitat amb la imaginació, treballant d’aquesta manera la part creativa del cervell.

En el moment de plasmar el seu món en una base, sigui una peça de ceràmica o un paper en blanc, el nen està treballant la comprensió i interpretació d’aquest món.

L’autoestima, la companyonia, la tolerància i la sensibilitat també són aspectes que es treballen, ja que molts experts coincideixen en el fet que les manualitats ajuden a obrir la ment dels petits i, per tant, a adaptar-se tant als canvis com a comprendre i ser tolerants amb la resta.

La millora de l’atenció i concentració és un dels factors que beneficien l’aprenentatge, ja que el nen ha d’aprendre a centrar tots els seus sentits en la manualitat. La capacitat d’aprenentatge i la fluïdesa de pensament també es milloren.

Treballar la memòria és un gran benefici que s’obté de la realització de manualitats com les que organitzem a Color It, ja que els adults som un referent per ells, per tant, aprenen a retenir la manera en com creem, ho memoritzen i copien els nostres moviments.

Donar-li un objectiu al nen i que l’afronti és un fet molt important per ell. Tant es val si el teu nen és un prodigi amb l’art o no té la creativitat a les venes, el que és realment important és que plasmi allò que desitja i ho faci amb il·lusió.

Color It, espai creatiu que convida a treballar l’aprenentatge

Experts també coincideixen en el fet que l’espai on es realitza l’activitat també és un aspecte molt important, ja que el nen/a s’ha de sentir còmode i segur. Per aquest motiu és necessari que el petit es trobi en un lloc acollidor, que l’aporti benestar i seguretat per poder expressar els seus sentiments i pugui deixar volar la seva imaginació amb tranquil·litat.

És per aquest motiu que a Color It volem que tant tu com ell us sentiu com a casa i pugueu, sense cap mena d’obstacle, deixar-vos anar per la creativitat, els sentiments i l’art. Tant les nostres instal·lacions com el nostre tracte et faran sentir còmode!

Les manualitats enriqueixen al nen, vols venir a conèixer-nos? T’esperem a tu i al teu fill al carrer Lluís Companys, 24 a Sant Cugat del Vallès!