Los Reyes Magos de Oriente y su historia

Els Reis Mags d’Orient i la seva història

Conèixer les tradicions sempre agrada, però més si es tracta d’històries tan màgiques com aquesta: l’origen dels Reis Mags d’Orient. I és que cada any, tant petits com grans esperen amb ànsia aquest dia per festejar una tradició que està envoltada de regals, il·lusions, somriures i molta màgia, i protagonitzada per tres Reis que arriben a qualsevol casa de qualsevol racó del món.

Cada 5 de gener la nit es torna muda, mentre els nens intenten dormir amb nerviosisme, una intranquil·litat causada per la il·lusió, esperant que Melcior, Gaspar i Baltasar els hi portin tots aquells joguets que han escrit a la Llista de Regals dels Reis Mags. Molts senten les passes dels camells caminar per casa, d’altres veuen estrelles brillar anunciant que ja s’apropen a les seves llars i d’altres dormen esperant que arribi, per fi, el matí i puguin obrir els seus regals! 

Però, en quin moment es parla per primer cop dels Reis Mags? Tots sabem que és una història explicada pel cristianisme, ja que a l’Evangeli es menciona l’arribada de tres Reis Mags des d’Orient a l’estable on es trobava el nen Jesús, guiats per una estrella. En arribar, van fer ofrena a la Verge Maria i Josep d’or, encens i mirra. Alguns experts creuen que el fet que estiguessin guiats per una estrella significava que eren savis de l’astrologia.

No obstant això, a l’Evangeli hi ha poca informació sobre aquests Reis Mags. De fet, no va ser fins a l’Edat Mitjana quan es van anomenar aquests tres personatges amb els seus noms corresponents. Noms que van aparèixer, per primer cop, en un cèlebre mosaic del segle VI, a Itàlia. En realitat, la imatge dels tres Reis Mags adorant al nen Jesús ha estat un esdeveniment molt representat en obres d’art, sobretot, en l’època renaixentista, amb reputats pintors com Botticelli o El Bosco i Rubens. 

Des d’aleshores, els Reis Mags han convertit la seva presència en una tradició que perdura des de fa molt de temps, on la cavalcada del dia 5 de gener es reparteixen caramels, els patges recopilen les cartes de milers de nens i nenes que apunten els seus desitjos en el paper, creen somriures que després es convertiran en regals molt especials, i entre petits i grans posen a casa menjar i aigua pels Mags i pels camells, perquè tinguin forces per seguir, durant tota la nit, repartint il·lusió i màgia per les cases. Encara que per aquells que s’han portat una mica malament durant l’any, també s’emporten un trosset de carbó.

Els Reis Mags ja han passat per COLOR IT

Si hi ha una cosa més especial que regalar per aquestes èpoques, sense dubte, és art. I és que la pintura, sobretot, la que es realitza amb ceràmica és una pràctica que a molts ens fascina i ens fa volar la nostra imaginació. 

regal per pintar cerámica a casa-minPer aquest motiu, a COLOR IT tenim alguns detallets molt originals per regalar als amants de la pintura en ceràmica. Kit regal, targetes regal i bonus són algunes de les alternatives que podràs optar amb nosaltres. T’expliquem a continuació!

Kit regal per pintar ceràmica a casa: una opció ideal per poder obtenir al moment tot allò que necessitem per crear. Vine a COLOR IT, tria la peça que més t’agradi o creguis que li agradarà a la persona escollida, decideix quins colors t’emportaràs i voilà! T’oferirem una caixeta amb la peça, pots de pintura, un pinzell, esponja i una targeta que ens l’haurà d’entregar ell o ella juntament amb la peça pintada, perquè la puguem lacar i fornejar

 I què me’n dius de les targetes regal? Una opció ideal per fer-li a qualsevol membre de la família que li permetrà venir al nostre espai quan vulgui sense haver de reservar. Amb aquest xec i, segons l’import que li regalis, podrà triar una peça de ceràmica o varies i passar una bona estona pintant i creant!

Regala COLOR IT aquest any i fes de la pintura en ceràmica un moment màgic! Entra a aquest link per demanar alguna de les dues propostes, o bé, contacta amb nosaltres! Recorda que també a la nostra web trobaràs la nostra botiga online amb infinitat de peces per escollir!