El Yellow Day y la importancia de ser feliz

El Yellow Day i la importància de ser feliç

Aquest dissabte, 20 de juny, se celebra ni més ni menys que el Yellow Day, que en contraposició al Blue Monday, és el Dia més feliç de l’any. Encara que molts creguin que és una bajanada, experts com psicòlegs i meteoròlegs afirmen que són diversos els motius que insten que aquest dia sigui el més feliç de l’any, com la pujada de temperatures, l’allargament del dia o la proximitat de les vacances. Així doncs, aprofitant l’avinentesa, volem parlar-te avui en el nostre blog sobre la importància que té ser feliç pel nostre organisme!

La felicitat, una paraula que té molts significats, tot i que el que tenim clar és que és un sentiment de satisfacció, de benestar i d’alegria. Existeixen moltes teories que parlen sobre la felicitat, per exemple, l’hedonisme ens parla de la felicitat com el plaer que sent tant el cos com l’ànima. No obstant això, sigui quin sigui el significat, sabem del cert que la felicitat influeix en el nostre organisme i, per tant, en la nostra salut.

La felicitat, sense dubte, dibuixa en nosaltres un gran somriure, ens fa socialitzar més, compartir amb els que estimem les nostres vivències, ens sentim millor amb nosaltres mateixos i ens sentim molt més alegres. Tot i que la felicitat, per a cada un, és una cosa diferent i també ens provoca coses distintes. No obstant això, aquests detalls, normalment, envaeixen a cada un de nosaltres.

Quan ens sentim feliços el nostre organisme segrega tres hormones diferents: la dopamina, que provoca plaer i motivació; l’endorfina, que ens aporta el sentiment propi de la felicitat; i la famosa serotonina, que ens fa rebaixar l’estrès i l’ansietat, i ens fa experimentar un sentiment d’alliberació.

A més a més, gràcies a aquestes hormones milloren l’estat d’ànim, el nostre humor, alenteixen el nostre envelliment i redueixen el dolor. Molts d’aquests avantatges són gràcies a la millora de les funcions del nostre sistema immune.

Però, què podem fer per sentir-nos feliços o millorar el nostre estat anímic? Encara que costi de creure, tenir una dieta alimentaria saludable, fer exercici, compartir moments al costat d’aquells que estimem i d’aquelles persones que ens sentim bé o estar en contacte amb la naturalesa ajuden a arribar a la felicitat. Una fórmula que haurà d’anar acompanyada d’altres factors externs.

Per fi, podem dir que podem compartir al teu costat aquest dia. Saps què ens fa molt feliços a nosaltres? Pintar ceràmica al teu costat! Vols compartir la teva felicitat amb nosaltres? T’esperem a COLOR IT amb un enorme somriure!