El vincle mare i fill, el llaç més especial que existeix

Ahir va ser el Dia de la Mare, un dels dies més especials de l’any i, aprofitant l’avinentesa, volem centrar el nostre blog d’avui sobre el vincle de la mare i el fill i com afecta aquest lligam al nen. Un nus que es crea amb el contacte, amb la mirada, a través de la veu, l’olor i el reconeixement.

El paper de la mare en els primers anys del nen és primordial, sobretot pel seu creixement. Per aquest motiu, el vincle que es crea durant el període de desenvolupament afectarà tant a la personalitat del nen com a la seva conducta davant la societat i la vida en general.

Existeixen estudis que afirmen que el vincle entre ambdós comença ja en el moment de la gestació i va creixent amb força en el període de la lactància. Un dels estudis més importants és l’anomenat Teoria de l’afecció de Bowlby.

Un estudi que té aproximadament un segle de vida i que explica amb detall com pensa, sent i es comporta la gent a partir de l’afecció, sobretot, aquella que s’inicia a la infància i que perdura al llarg de la vida.

Hi ha altres estudis que afirmen que quan el vincle entre mare i fill no es treballa òptimament, l’amígdala, que és l’encarregada de processar la memòria i les relacions emocionals, pot ser la responsable de l’afecció i dels vincles.

Com podem, doncs, aconseguir que aquest vincle sigui sòlid i positiu? Per un cantó, és important que des de ben petits, les mares acariciïn els seus fills, els cantin, creïn un contacte visual i que mostrin afecte amb el contacte físic.

Per una altra banda, és rellevant que la mare mostri empatia cap al petit, que l’entengui, el comprengui, l’escolti, que es posi en el seu lloc i li transmeti total comprensió. Tot i que és necessari sempre dintre d’aquesta empatia que es mostrin els límits requerits per construir una bona educació.

Com afecta aquest llaç als fills?

La manera en la qual interactuem amb els nostres fills marcarà el comportament d’aquests en l’etapa adolescent i d’adult. És probable que si a un nen no se li han atès correctament les seves demandes, pugui experimentar comportaments o conductes més problemàtiques. Per altra banda, els nens que han crescut amb una educació i atenció equilibrada, sense ser abusiva, estaran estimulats tant cognitivament com emocionalment pels seus pares.

L’autoestima és un dels aspectes que es treballen i es desenvolupen amb el vincle entre ambdós personatges: mare i fill

Passar temps de qualitat amb els fills!

És, per tant, una missió com a mare establir una relació constructiva amb ells. I la millor manera de fer-ho és connectar amb ells. La connexió no es fa efectiva si no estem al seu costat, compartint temps, interactuant, parlant, jugant i intercanviant sentiments i emocions. Color It és, probablement, un dels espais on més podràs gaudir del teu fill i on podràs passar temps de qualitat amb ell a través de l’art, la creativitat, creant peces junts i prenent decisions conjuntament sobre quin estil utilitzar, quina tècnica preferiu o quin color us agrada més. L’art incentivarà el vostre vincle.

No ho dubtis i vine a visitar-nos amb el teu fill. Crearàs, sense dubte, un espai reconfortant entre els dos. Només has de venir amb ganes de gaudir d’ell i de compartir temps de qualitat, nosaltres t’aportem la resta!