El paper de l’amistat en la societat

El proper dia 30 de juliol se celebra arreu del món el Dia de l’Amistat, un dia especial on ens sentim orgullosos dels llaços d’estima i confiança que anem fent al llarg de la nostra vida. Un dia dedicat com a eina per aconseguir la pau, combatre la violència i crear una societat i una vida més legal i harmònica.

Històricament, aquest dia va néixer a partir d’una reunió d’amics que es va celebrar als anys 50 per festejar el Dia de l’Arbre a Paraguai. En aquell moment, el Director de l’Hospital de l’Institut de Prevenció Social de Puerto Pinasco, el Dr. Artemio Bracho, va proposar que l’amistat tingués també un dia de celebració. Per un món millor i més humà va ser el lema que va donar peu que arreu del món se celebrés aquest dia tan especial.

Quina importància té l’amistat a la societat i en els éssers humans?

Pels antropòlegs, l’amistat és una construcció social-cultural que s’estableix a través d’uns paràmetres que cada grup social crea. Sense dubte, compleix clarament una funció de suport social, una eina sana que convida a sentir-nos alegres. L’amistat és una de les relacions socials més necessàries i sanes.

A més a més, aporta a l’ésser humà uns avantatges tant físics com mentals. Tant psicòlegs com metges afirmen que tenir relacions sanes i un entorn ampli d’amistat fa que es generi més segregació d’endorfines, l’hormona de la felicitat que també ajuda a millorar el sistema immunològic, augmenten l’autoestima, l’estat anímic, com també disminueixen l’estrès i els inputs negatius, ajudant d’aquesta manera a recuperar-se més ràpidament i millor dels impactes emocionals com ruptures, pèrdues o problemes externs.

Tenir amistats ens ajuda a sentir-nos part d’una comunitat, de pertinència a un grup. Per tant, deixem de costat la soledat, un dels aspectes que més preocupen a la societat i que més depressions provoca en l’actualitat.

Sense dubte, l’home és un ésser social, que necessita socialitzar-se, estar rodejat de gent que estima, que hi confia, amb el que pot riure, parlar, desfogar-se, compartir i gaudir. És per aquest motiu que l’amistat és una de les coses que més valorem a la nostra vida. Doncs, que millor que compartir la vida amb gent incondicional que ens acompanyi dia a dia.

A Color It valorem l’amistat

A Color It, cada setmana donem un espai perquè vinguis amb els teus amics/amigues a compartir una de les arts més increïbles: la pintura en ceràmica. Tots els dimarts de l’any a Color It podràs gaudir del friend and wine, un espai on tu i les teves amistats podreu gaudir d’una bona copa de vi mentre la creativitat va envaint les vostres mans i la vostra ment. I l’última setmana de mes si vens acompanyat d’un amic, tindràs una quota de pintura gratuïta!

Sense dubte, per a nosaltres, l’amistat és un dels valors més importants que representen al nostre espai creatiu. Vine a gaudir d’un bon esmorzar, d’un exquisit berenar, d’un refresc o una beguda qualsevol amb la millor companyia. Crea, pinta i diverteix-te amb els teus!

A Color It creem amistats i les cuidem!