El dia del Pare

El Dia del Pare, el Dia de la Mare, el Dia dels Avis, els Dia dels Nens, el Dia de la Família…, són dies especials en totes les famílies que mereixen celebració.

El mes de març destaca per la celebració del Dia del Pare. Però si us fixeu, es celebra en altres països en diferents moments de l’any segons el país. A l’Índia, EE.UU., UK, Japó, entre d’altres, el celebren el tercer diumenge del mes de juny. Bàsicament, a l’Europa catòlica ho celebrem commemorant el dia de “Sant Josep”.

Sigui quina sigui la cultura o religió, coincidim que és important celebrar-ho, ja que ajuda a visualitzar la importància que té aquesta figura en els fills, la família i la societat. És un dia en què, amb un acte simbòlic, es dona les gràcies al pare (o de la figura paterna) pel seu amor incondicional, per estar sempre allà tant en els bons moments com en el dolents i per ajudar-los a créixer i acompanyar-los. La celebració d’aquest dia ajuda a estrènyer i a enfortir la relació pare-fill.

Un dels primers passos per estrènyer llaços és dir a les persones que estimes que els estimes, ja sigui en paraules o en fets, i no donar-ho per descomptat. No es tracta simplement de fer un regal, sinó de demostrar-li que l’estimes. Hi ha moltes maneres de fer-ho, ja sigui compartint temps junts o bé trobar el temps per dedicar-li un regal fet a mà (un dibuix, una pintura, una manualitat, etc.).

Què us proposem?

Us proposem venir a pintar a COLOR IT un regal personalitzat per al pare, pensar en què li agrada i què no, quins colors són els seus preferits i pintar-li una peça de ceràmica (plat, got, tassa…). La podrà utilitzar cada dia i recordar-se d’aquest moment.

És una activitat pensada per a totes les edats, des dels més menuts, que poden pintar les seves petjades, als mes grans, que poden pensar en una peça amb una frase o un detall pensat per a ells.

Fins al 16 de març pots participar en el nostre concurs del Dia del Pare pintant una de les nostres peces de ceràmica. Exposarem totes les fotografies de les peces i entraràs en el sorteig d’una sessió de pintura gratuïta que celebrarem el proper dia 19 de març. Anima’t a participar!

També és una bona alternativa aprofitar el Dia del Pare per venir plegats a compartir una estona, una conversa i un bon berenar mentre pinteu junts. Ideal per trencar la rutina frenètica que ens envolta el dia a dia.