CARNESTOLTES

¡El carnaval a casa teva!

S’acosta una de les festivitats més divertides celebrades arreu del món: el carnaval! Una festivitat que va néixer fa molts i molts anys en l’època romana i grega. És la festa del món al revés, on en els seus orígens el rei Carnestoltes deixava fer tot allò que durant l’any estava prohibit: jugar, ballar, disfressar-se, fer bromes o cantar, per exemple. Una tradició que ha anat prosperant, tot i ser prohibida en alguns moments, fins a l’actualitat.

Durant uns dies, a través d’aquesta festa, cada un podem deixar de ser qui som per agafar un nou rol, a través d’una gran disfressa. Ara que arriba aquest divertit esdeveniment, volem animar-te que elaboris a casa les millors disfresses per tu i pels més petits de la casa!

Segon l’any, el carnaval cau en una data o una altra. Aquest any se celebra entre el 21 i el 26 de febrer. A cada territori i part del món se celebra d’una manera diferent, tot i que hi ha coses en comú en cada país: el Carnestoltes ha estat i és un bon motiu per divertir-se i fer tot allò que volem!

Disfresses, màscares i carrosses són algunes de les coses de les quals podràs gaudir durant els dies de carnaval! Cada any, des dels més petits als més grans, pensen quina disfressa serà la que portaran durant uns dies. Són molts, cada cop més, els que desitgen disfressar-se d’un personatge, animal o objecte que hagi estat elaborat amb les seves pròpies mans. I tu, t’animes a provar-ho?

Crea la teva màscara a casa per celebrar el Carnestoltes!

Sabies que elaborar la teva disfressa a casa és molt fàcil? Avui volem ensenyar-te en aquest blog com crear la teva màscara de Carnestoltes artesanalment. Perquè crear les teves originals i divertides màscares a casa és una activitat d’allò més entretinguda!

Són moltes les màscares de Carnestoltes que es poden crear i també moltes les tècniques que emprar. Una d’elles es fa a través d’un globus. Però, ¿què necessites perquè a través d’aquest material puguis aconseguir una màscara increïble?

  1. Primer de tot infla el globus, folra’l d’una capa de cola blanca i col·loca, a continuació, un seguit de tires de paper de diari, sense que quedi ni un tros per cobrir.

  2. Afegeix una altra capa de cola, deixa-la assecar durant un parell d’hores, fins que la seva consistència sigui més dura. Hauràs de tornar a repetir el mateix pas, fins que trobis la duresa necessària. I voilà! Ja tens la base per les màscares!

  3. Màscares venecianes, d’animals o personatges coneguts, sigui quina sigui la forma que vulguis donar-li a la teva màscara, agafa unes tisores o un cúter i crea-la!

  4. Pots dibuixar la forma a la base, serà més senzill per tu! Després, utilitza pintura acrílica per poder crear la màscara que desitgis.

  5. Vols afegir a la teva màscara plomes, lluentons, cabells, brillants o flors? Amb una mica de cola i aquests materials, podràs crear la teva màscara veneciana o guarnir-la amb celles, pestanyes o cabell!

Una altra tècnica pot ser a través de la silicona. Un mètode ideal per crear màscares venecianes.

  1. Agafa un morter que tinguis per casa i una pistola de silicona. El morter, al revés, té una gran forma de màscara, per tant, aconsegueix ser una base ideal per poder dibuixar la forma que desitgis.
  2. Aplica sabó a la base, perquè la silicona, un cop seca, pugui treure’s més fàcilment.

  3. Aplica la silicona amb molt de compte seguint les línies i el perfil del dibuix.

  4. Un cop assecada la silicona, retira-la minuciosament i pinta-la amb un esprai. Amb el color que vulguis!

  5. Decora la màscara amb els detalls que més desitgis!

 

Què et semblen les dues propostes que t’hem ofert? Estem convençuts que aconseguiràs resultats increïbles! Gaudeix d’aquest carnaval amb la teva màscara artesana!