Dia_Internacional_del_Croissant

EL Dia internacional més dolç de l’any, el del croissant!

Aquest 30 de gener és el Dia Internacional del Croissant i nosaltres no podíem deixar de celebrar-ho! I de quina manera ho festegem? Doncs donant-li un espai al nostre blog, explicant-te el seu origen i molts secrets més, mentre a la nostra cafeteria esmorzem un deliciós croissant amb un cafè amb llet. T’hi apuntes?

No hi ha ésser humà en el món que no conegui aquesta peça de brioixeria. De fet, és probable que sigui la més famosa i consumida en el món de la rebosteria. I és que el seu exquisit sabor, el seu inconfusible aroma i la seva irresistible textura fan del croissant un menjar molt desitjat per a la societat!

Però quin és el seu origen? És probable que tinguem un concepte erroni sobre d’on prové el croissant. El primer que ens ve al cap és França, sense dubtar-ho. Però no! El croissant prové de Viena, Àustria, i va ser inventat pels forners vienesos com a eina per celebrar el triomf de l’atac de l’Imperi Otomà. Per tant, ens remuntem al segle XVII. El seu origen també porta a conèixer per què té aquesta forma tan curiosa de mitja lluna. Doncs bé, l’emblema que s’utilitzava per a l’Imperi Otomà era la mitja lluna. 

Llavors, per què es creu que França va ser el país que va inventar el croissant? Tenim la resposta! La reina de França d’aquell moment, Maria Antonieta, i també arxiduquessa d’Àustria era una gran amant dels kipferls, els croissants que van crear els vienesos. No obstant això, ella va batejar aquest aliment en forma de lluna com a croissant, en francès. A partir d’aquell moment és quan es va començar a fer famós a l’alta societat francesa. 

 

Curiositats del croissant que has de saber

  • Alguns aliments aporten a l’organisme substàncies químiques com la dopamina i la betaendorfina, que produeixen plaer, i el croissant és un d’ells!
  • A països com el Perú, Equador i Veneçuela el croissant s’anomena cachito. En altres països de llatinoamericà se’l coneix com cangrejito o cuernito.
  • Els croissants més famosos de França estan a París, a la pastisseria Gérard Mulot. 
  • Està elaborat amb tres senzills ingredients: pasta de full, llevat i la mantega. 

 

Celebra el Dia Internacional del Croissant a COLOR IT

A COLOR IT som fans declarats del croissant. Per aquest motiu, no hi ha dia que no hi hagi un assortiment d’aquests dolços a la nostra cafeteria: croissant normal, croissant petit, de xocolata o petit de xocolata.

Així doncs, t’animem que vinguis al nostre espai creatiu i et mengis aquesta deliciosa peça de forn amb la companyia que tu desitgis i, si vols acompanyar el teu esmorzar o berenar amb un moment creatiu, podràs crear la teva peça de ceràmica que vulguis! 

Descobreix la nostra àmplia carta que tenim per a tu!