Dia Internacional de la Relaxació La relaxació i l’art

Dia Internacional de la Relaxació La relaxació i l’art

Sabies que l’art és una òptima eina per combatre l’estrès? Aprofitant que el diumenge 15 d’agost se celebra arreu del món el Dia Internacional de la Relaxació, volem parlar de com combatre l’angoixa i els nervis, i aconseguir relaxar la nostra ment i el nostre cos a través d’activitats que estiguin lligades amb l’art

Després d’aquest últim any, necessitem més que mai donar-li la importància que requereix i es mereix a la relaxació. La incertesa de la pandèmia, de quin serà el seu final, i tot el que estem vivint ens han provocat en nosaltres estrès i angoixa. No obstant això, sigui l’època que sigui, i estiguem vivint una cosa o una altra, relaxar-se aporta per nosaltres infinitat de beneficis per la nostra salut. 

L’estrès és una de les causes principals de moltes malalties físiques i trastorns mentals

És important, doncs, que en el nostre dia a dia tinguem un espai per poder desconnectar de la feina, de les nostres obligacions o preocupacions. El descans que li podrem donar a la nostra ment i al nostre cos servirà per poder reordenar les funcions i els processos biològics i mentals del nostre organisme. Així doncs, relaxar-nos és sinònim de depurar la nostra ment i el nostre cos, d’alliberar-nos d’allò que ens oprimeix. 

Celebra el Dia Mundial de la Relaxació creant art

Com t’hem comentat al principi de l’article, l’art pot arribar a ser una teràpia artística que ajudi a combatre trastorns psicològics a través de la relaxació que experimenta l’usuari a l’hora de pintar, escriure, tocar un instrument, capturar una imatge, interpretar… 

Aquesta teràpia es basa ni més ni menys que en la creença que l’expressió artística té el poder d’augmentar l’autoestima, de relaxar-nos, de sentir-nos bé amb el que ens envolta i amb nosaltres mateixos. I és que l’art és una forma de comunicar-se de manera directa o indirecta, treien les nostres preocupacions, les nostres pors, inquietuds… 

Por aquest motiu, en ser una activitat que relaxa i allibera dopamina, ens genera benestar, ajudant-nos a sentir-nos millor. Deixar volar la nostra imaginació, crear i estar satisfets d’allò que hem elaborat són aspectes que ens motiven, activen el nostre cervell, però, a la vegada, l’alliberen d’inputs tòxics per a nosaltres.  

COLOR IT, el millor espai per relaxar-te

Si necessites després d’un llarg i estressant dia de feina i d’obligacions desconnectar, a COLOR IT sempre tindràs les portes obertes perquè puguis relaxar-te i estar amb tu mateix o amb aquells que estimes, creant art i deixant volar la imaginació. 

Així doncs, a partir del 30 d’agost, t’esperem amb els braços oberts, per poder pintar les peces de ceràmica més originals i atractives!