Dia Internacional de la cervesa a COLOR IT

Dia Internacional de la cervesa a COLOR IT

El Dia Internacional de la Cervesa se celebra ni més ni menys que aquest divendres 6 d’agost. Per què? Bé, en aquest article t’explicarem l’origen de la beguda i d’aquesta festivitat. Ah! I et convidem que vinguis a COLOR IT i et prenguis una ben fresqueta amb nosaltres!

La cervesa, una de les begudes més consumides en el món, i de les més antigues de la humanitat! I és que, encara que no se sap amb exactitud l’època i l’any en què va aparèixer aquesta beguda fermentada, es creu que va ser a l’època dels Sumeris (Baixa Mesopotàmia, l’any 4000 aC.). Com se sap? Doncs perquè els sumeris anomenaven beguda forta a una espècie de cervesa elaborada amb extracte de civada, que es van trobar en unes petites taules d’argila. 

Per altra banda, els egipcis també bevien un licor de civada que l’anomenaven zytum. Aquests van exportar aquesta beguda als grecs, i ells als romans, i els romans als gals i germànics, tot i que valoraven molt més el vi, creient que la cervesa era una beguda inferior. No obstant això, la cervesa amb malta, civada i avena com la que tenim ara no es va començar a fabricar fins als gals i germànic, que en honor al Déu Ceres (Déu de l’agricultura) elaboraven un licor anomenat cerevisa. 

En el segle XVIII, la cervesa va començar a experimentar una gran expansió i van començar a aparèixer molts cervesers bàrbars que guardaven les seves begudes en els soterranis i a les coves. I és que van ser ells els que van començar a utilitzar llevats de baixa fermentació. A finals del segle XIX va ser quan es va començar a industrialitzar la cervesa. 

Quan va aparèixer el Dia Internacional de la Cervesa?

Va ser el 2007 quan es va decidir que cada primer divendres d’agost se celebraria aquest dia, que va començar en un petit bar de Santa Cruz, a Califòrnia. Van ser Jesse Avshalomov, Evan Hamilton, Aaron Araki i Richard Hernández els qui van proposar el 5 d’agost com a data per celebrar una reunió on la cervesa fos la gran protagonista. Aquesta vetllada tenia diverses metes: reunir-se amb amics, honorar a aquelles persones que durant anys i anys han dedicat la seva vida en elaborar i servir aquesta beguda i, com no podia ser d’una altra manera, unir a tot el món celebrant aquest dia!

Dia Internacional de la cervesa a COLOR ITGran varietat de cerveses a COLOR IT

A COLOR IT tenim per a tu infinitat de cerveses d’ampolla i una gran varietat de cerveses de tirador. Moritz i Estrella Galícia, per exemple, les trobaràs sempre a la nostra carta!

Refresca’t amb les nostres cerveses i comparteix una bona estona en companyia. Perquè aquestes estonetes són les que realment valen la pena!