pintar ous de pasqua

Descobreix l’origen de pintar ous de Pasqua i deixa volar la teva imaginació

pintar ous de pasqua

La Setmana Santa ja és aquí! Una època plena de tradicions i celebracions en la qual, també, es deixa volar la imaginació i s’explora la creativitat. No se t’ocorre com? A COLOR IT tenim al cap una activitat que ens encanta d’aquest període: pintar ous i fer manualitats amb la figura del conill de Pasqua com a protagonista.

Si és una de les teves tradicions preferides i la realitzes cada Setmana Santa, avui volem parlar-te de l’origen d’aquesta acolorida celebració, amb la qual pot gaudir tota la família i que es pot realitzar amb moltes tècniques: des de les més tradicionals fins a pintar peces de ceràmica com les que tenim a COLOR IT. Aprofita i gaudeix d’aquesta tradició, reservant taula i passant un dia genial al nostre espai creatiu.

Celebra aquesta Setmana Santa pintant ous de Pasqua

Regalar ous decorats, durant les festivitats de Setmana Santa, és una celebració molt popular en molts països. En alguns, com per exemple, Anglaterra, Alemanya i els Estats Units, s’ha popularitzat la tradició de fer rodar i anar a la seva carrera dels ous de Pasqua, moment que es coneix com a “Easter Egg Roll”.

A Espanya, també, tenim la nostra pròpia tradició amb els ous de Pasqua, en concret, una que ens encanta a COLOR IT, perquè la creativitat i el dolç són presents, una de les nostres combinacions favorites. Sí, estem parlant de les Mones de Pasqua, unes postres típiques i molt popular, sobretot a Catalunya, en la qual ens trobem ous de xocolata i altres figures molt originals.

D’on prové aquesta tradició?

pintar ous de pasqua semana santaSegur que alguna vegada has pintat un ou de Pasqua o has realitzat una manualitat en la qual la seva figura ha estat la protagonista i t’has preguntat quina és la seva història. Si és així, has de saber que és una tradició que es remunta al segle XIII, època en què va començar a pintar els ous amb cera com una manera de conservar-los durant la Quaresma, quan era un aliment que estava prohibit menjar en aquest període.

Segons els historiadors, va anar en l’edat mitjana quan es van començar a decorar de manera creativa i original, amb la missió de denotar l’estatus de les classes més altes, els qui van popularitzar la tradició de regalar cistelles d’ous decorats de Pasqua, obsequi amb el qual celebraven que acabava el període de Quaresma.

 

 

Explora la teva creativitat a COLOR IT

Saps que a COLOR IT estem gaudint del nostre casal de Setmana Santa? Des del 3 al 6 d’abril estarem desenvolupant la creativitat dels més petits, així que aprofita l’oportunitat perquè els teus fills facin activitats en les quals deixin volar la seva imaginació, pintin ceràmica i facin manualitats amb temàtica de Pasqua. Encara ets a temps d’inscriure als més petits de la casa, només has de contactar amb nosaltres, trucant-nos al 663 826 880 o enviant-nos un missatge al nostre formulari de contacte.

Com sabem que no hi ha millor regal que el fet per un mateix, t’animem que vinguis al lloc on l’art, el cafè i l’originalitat s’uneixen. A COLOR IT tenim les millors peces de ceràmica d’ous i conills de Pasqua perquè puguis decorar i regalar a qui més desitgis.