Silkscreen

Descobreix la importància de l’aigua dins del món de l’art

Silkscreen

Sense aigua no hi hauria ceràmica. Sense aigua, la pintura no seria pintura. Sense aigua no hi hauria arc de Sant Martí, ni camps de colors. L’aigua és un dels béns més preuats del nostre planeta. Sense aigua no podríem viure. Forma part de nosaltres, i tots els éssers vius la necessiten. En aquests mesos d’estiu en els quals estem passant tanta calor, és quan més s’ha notat la seva absència en moltes parts del planeta. És per això que enguany, la Setmana Mundial de l’Aigua, que porta organitzant-se ja durant 30 anys pel SIWI (Stockholm International Water Institute), ha estat proposada per a finals d’aquest mes: del 23 d’agost, a l’1 de setembre.

 

niño pintando

A COLOR IT, l’aigua no és només una eina de treball, és la nostra companya, la nostra aliada de vida i una gran font d’inspiració en l’art de totes les persones que acudeixen al nostre espai. Així que no podíem deixar passar aquesta setmana sense fer esment de la seva importància. Avui et parlarem de l’estreta unió entre l’aigua i l’art.

En què es relacionen l’aigua i l’art?

L’experimentació plàstica s’ha servit de l’aigua al llarg dels segles, tant com element estètic com tècnic. Des dels inicis de l’art, ha estat present en ell.

Aquí van algunes dades interessants sobre una relació tan longeva com la pròpia humanitat:

  • L’aigua ha servit d’inspiració a molts dels grans artistes dins de la pintura paisatgística, com és el cas d’El caminant sobre el mar de núvols de Caspar David Friedrich, o molts dels quadres més famosos del prolífic Joaquin Sorolla, com a Nens a la platja o El bany del cavall.
  • Una de les tècniques més populars en pintura és l’aquarel·la. El que fa especial a aquesta tècnica és que només és possible quan dissols els colors en aigua. A més, pots determinar el grau de saturació i transparència en funció de la quantitat d’aigua que apliquis.  
  • Existeixen moltes més pintures que utilitzen l’aigua com a base. La pintura acrílica, per exemple, o la vinílica. Fins i tot alguns esprais de grafiti d’avui dia utilitzen base aquosa, cosa que els fa molt més sostenibles.
  • Al llarg de la història, l’aigua ha estat utilitzada com a símbol de vida, puresa i energia, tant a nivell artístic com religiós, místic i filosòfic.

Des de COLOR IT t’animem a continuar utilitzant l’aigua com a font d’inspiració, i a prendre consciència d’ella com un bé preuat que hem de cuidar. Perquè l’aigua és vida, i la vida és art.