Decoració d’Halloween, ja tens la teva?

Tots coneixem en què consisteix la festa de Halloween, però només alguns saben del cert quin és el seu verdader origen. La nit de bruixes, una de les tradicions més famoses arreu del món, va començar a tenir sentit ja en l’època dels antics celtes, que realitzaven una cerimònia per memorar el final de la collita. Així doncs, aquesta nit va néixer fa aproximadament uns 2 000 anys, a la nit de Samhain, on els esperits tornaven a caminar per la terra, amb un únic objectiu: posseir l’ànima i el cos dels vius.

Una nit, doncs, on normalment la gent deixava menjar i llaminadures fora de les seves cases com a regal. S’encenien també espelmes per poder reconduir als morts cap a la llum i al descans, ja que es creia que en morir, les ànimes anaven a parar a una altra persona, tot i que a la Nit dels morts tornàvem a la seva antiga casa, demanant menjar.

A més a més, es realitzaven rituals per acomiadar l’any, tot i que, un cop cristianitzada aquesta festivitat, va perdre el seu origen i es va convertir en la festa All Hallow’s Eve, per nosaltres, la Nit de Tots Sants. Així doncs, aquesta celebració és una mera barreja de cultures i tradicions que ha acabat convertint-se en la famosa festa de Halloween amb influència pagana i cristiana.

halloween en colorit

Actualment, cada 31 d’octubre, els carrers s’omplen de carabasses, espelmes, esquelets i tota mena de decoració que representa el món dels morts. Els nens disfressats es passen la nit, casa per casa, en recerca d’algú que vulgui jugar amb ells al famós joc truc o tracte o amb l’objectiu de recollir el número més gran de caramels possibles. Aquesta tradició va arribar als Estats Units gràcies a l’emigració que va haver-hi durant la Gran Fam, en el segle XIX dels irlandesos cap a Amèrica. Com tota immigració, suposa una introducció nova de tradicions i costums.

Vine a Color It i decora la teva casa para la Nit de Halloween!

Decorar les nostres cases aquella nit és una tradició que fa molts anys que està vigent. Una costum arribada dels Estats Units que, de mica en mica, es va fent espai en les nostres vides, per gaudir d’una nit de bruixes com cal. I per aconseguir-ho és necessari que ambientem a la perfecció les nostres cases, locals, escoles, etc.

Són moltes les idees que hi ha per decorar la casa perquè sembli del cert la nit més terrorífica de l’any: fabricar fantasmes esgarrifosos a partir de trossos de llençols i pintures; carabasses pintades amb fanalets, ratpenats que sobrevolaran els sostres de casa nostra, teranyines que aniran de moble en moble, esquelets vigilant les entrades, canelobres que ens il·luminaran, aranyes que recorreran estances i molt més!

halloween coloritA Color It tenim una proposta per tu! I és que comptem amb un ampli ventall de peces de ceràmica de temàtica de Halloween ideals per elaborar i pintar com a decoració d’aquesta divertida i terrorífica nit!

Tan sols has de venir al nostre espai creatiu, escollir la peça que més t’agradi i pintar-la com et sembli! Estem segurs que seran peces d’allò més autèntiques i originals per una de les nits més esperades de l’any.

T’atreveixes a ambientar de terror casa teva?