Crea manualitats a casa aquest Sant Jordi

Fa uns dies ens vam assabentar que la festa més emblemàtica de Catalunya posposava la seva celebració tres mesos més tard, el 23 de juliol. Una oportunitat, sense dubte, que afavoreix no només a la gent que estima aquesta festivitat, sinó també, als floristes, escriptors i llibreters que vesteixen els nostres carrers de roses, llibres i lletres.

No obstant això, estar confinats a casa no ens pot prendre les ganes per celebrar, a la nostra manera, un dia tan especial com és el dia de Sant Jordi. I quina millor manera de celebrar-ho que realitzant manualitats a casa amb tota la família! Des de COLOR IT volem animar-te que realitzis divertides creativitats per regalar o decorar casa teva! Per aquest motiu, en aquest blog volem donar-te algunes opcions senzilles i divertides adequades tant pels grans com pels més petits de la casa. T’animes a descobrir-les amb nosaltres?

  1. Punts de llibre

Busca per Internet el dibuix de Sant Jordi que més t’agradi: un drac, una rosa o un cavaller poden ser els protagonistes del teu fantàstic punt de llibre. Retalla la silueta, pinta el dibuix i decora’l al teu gust. Si tens una cartolina o un tros de cartó, fes-los servir com a base, d’aquesta manera tindrà més resistència.

A continuació, amb un pal o bé un tros de cartó, fes la forma d’un punt de llibre. El gruix i el disseny els pots decidir tu, com més t’agradi. Si per casualitat tens per casa paper plastificador, plastifica ambdues parts abans d’adjuntar-les. Serà molt més resistent! Finalment, enganxa les dues parts i voilá! Ja tens el teu punt de llibre acabat!

  1. Roses de paper

Aquests dies s’ha fet viral una proposta per decorar Sant Jordi des de les nostres cases: crear roses de paper o dibuixar-les en un tros de fusta, roba o en una cartolina i penjar-les al balcó! Aquesta iniciativa s’ha creat per impulsar a tothom que se celebri, des de casa, la Diada, un dels dies més especials per tots nosaltres. Com també, com homenatge a tots aquells que es deixen la pell dia a dia en els hospitals.

Si vols crear una rosa de paper, t’expliquem tots els passos a seguir:

Primerament, agafa una fulla de paper quadrada. Escull el color que més t’agradi, vermell, rosa o, inclús, paper de diari. Agafa un plat com a plantilla per dibuixar un cercle i talla-ho! Retalla cada cercle amb formes d’espiral, aproximadament de 3 cm d’ample. Quan tinguis aquestes espirals, enrulla-les sobre si mateixes, des de la punta de fora fins a dins. És important que, si vols que els pètals s’obrin, deixis anar una mica la flor mentre l’aguantes.

Un cop tinguis els pètals fets, crea la base amb pals de paper enrullant una fulla al voltant d’un pal. Recorda posar una mica de cola en el pal perquè el paper es pugui enganxar a la perfecció. Un cop tinguis la forma feta, treu el pal que et servirà de model per altres flors i enganxa la base a la rosa.

Què et semblen aquestes dues manualitats? Ideals per aquest Sant Jordi oi? Si necessites més informació sobre aquestes activitats o vols que t’expliquem moltes més, contacta amb nosaltres a través del nostre email colorit@colorit.es. A més a més, volem que ens enviïs les teves creacions i les puguem compartir a les nostres xarxes socials!

Feliç Sant Jordi i ens veiem als carrers el 23 de juliol per celebrar-ho!

Crea la teva rosa de Sant Jordi, pas a pas