Coses que fer amb els nens aquestes setmanes a casa

D’ençà que es varen tancar les escoles fa ja aproximadament un mes i mig, els infants no han pogut sortir de casa fins al passat diumenge 26 d’abril, on el Govern d’Espanya va decidir que els menors de catorze anys podien sortir una hora al dia acompanyats d’un sol adult. És per aquest motiu que és necessari crear moments d’oci i d’activitats entre tots perquè els més petits de casa puguin distreure’s, treure l’energia que tenen acumulada, millorar el seu estat anímic i evitar els quadres d’estrès i angoixa. Així doncs, en aquest blog hem pensat proposar-te algunes activitats per fer a casa aquests dies de confinament per fer amb els petits.

Durant el dia, és fàcil que de vegades ens oblidem de la necessitat que tenen els nostres fills de mantenir el temps ocupat. L’avorriment pot passar factura en l’estat anímic dels nens que demanen, insistentment, sortir de casa. Per aquest motiu, és imprescindible que tinguin el temps ocupat i s’oblidin, per unes hores, que estan tancats a casa.

Una part del temps ha d’estar dirigit a l’educació i aprenentatge, junt amb els mestres i professors que estan fent una gran feina, telemàticament, perquè els nens i nenes no perdin el fil en la seva línia d’aprenentatge. Sense dubte, els nens estan demostrant una gran capacitat d’automotivació i gestió cap a l’educació online. Un nou mètode que s’ha imposat a causa de la crisi sanitària i que, per tant, tant pares com fills ens hem hagut d’emmotllar a la situació, sense haver rebut prèviament la formació adequada per portar-la a terme.  Un fet que provoca, de vegades, que els nens es sentin frustrats per les dificultats tècniques i de connexió que poden aparèixer. Sovint s’ajunta amb la impossibilitat dels pares de compaginar-ho els nervis, el seu teletreball i les tasques pròpies de la casa. Amb tot i això , és important que puguem dedicar-los un temps, per petit que sigui, i poder parlar de la nova situació  i solucionar els problemes que puguin anar sorgint plegats. 

No obstant això, tot i la complexitat de la situació, els pares aportem el nostre granet de sorra en la seva educació, sobretot, ajudant-los a fer els deures i les tasques que els docents demanen aquests dies. I, si en algun moment necessiten ajuda, poder resoldre els problemes que tinguin.

No obstant això, la diversió, com t’he comentat, és molt important. Per això, et proposem algunes activitats:

Pintures de cara

És important que busquis les típiques pintures que utilitzes, any rere any, per Carnestoltes. No creus que és una activitat divertida i entretinguda la de pintar-los la cara d’alguna temàtica, personatge o animal que decideixin? En els nens, si alguna cosa els hi encanta, és pintar-se la cara d’algun personatge que admirin, com Superman, o d’un animal que els hi encanti, com el lleó!

Altres propostes? Converteix als teus petits en uns pirates, en uns pallassos, en les tortugues Ninja, en un tigre, un ós panda o en un superheroi!

Jocs tradicionals i fer esport tots junts

Ara que estem a casa tot el dia, és important apagar la televisió durant unes quantes hores i tornar a gaudir dels jocs tradicionals. Un dels jocs que més agraden als petits per jugar a casa és el Fet i amagar. Sense dubte, un dels clàssics! Ja tinguis un pati gran per poder jugar a l’exterior o tinguis un piset de pocs metres, són molts els amagatalls que podràs descobrir per guanyar aquest joc tan i tan divertit!

A més a més, fes que el teu petit/a t’acompanyi en les teves sessions d’esport diàries que van molt bé per moure els músculs i treure l’estrès que ens provoca estar tancats a casa! Fes activitats que siguin adequades per ells.

 

Manualitats a casa

Ja saps que a COLOR IT, hem anat proposant-te algunes manualitats que podeu fer a casa. Fa uns dies vam rebre una de les manualitats més divertides i originals que es van fer aquest Sant Jordi, un drac fet amb oueres! Les manualitats seran, sense dubte, una de les activitats preferides dels teus petits!

Recorda que a les nostres xarxes socials i en el nostre blog podràs trobar algunes activitats senzilles amb materials que tenim per casa!

 

Ajudants de cuina

Fes partícip al teu fill/a d’algunes de les teves passions, la rebosteria. Li encantarà ajudar-te i divertir-se en cada un dels processos que haureu de fer. Tot i que, menjar-se el resultat encara li agradarà més!

Croissants, pastissos, galetes o qualsevol plat seran les metes culinàries que podreu fer tots junts des de casa!

T’agraden les propostes que t’hem ofert per fer aquests dies de confinament i fins que les escoles no tornin a obrir les seves portes? Com sempre, ja saps que ens encanta rebre les teves fotografies!